Gå til innhold

«Dersom dere elsker meg, da holder dere mine bud.»

Hva er Guds hensikt med meg? Hva er Guds vilje for livet mitt?
128-if-you-love-me-keep-my-commandments-ingress

Hva er Guds hensikt med meg? Hva er Guds vilje for livet mitt?

Gud sier: «Dersom dere elsker meg, da holder dere mine bud.» (Johannes 14, 15) Guds vilje er i hans ord, hans bud. I den nye pakt skriver Gud sitt bud i mitt hjerte og disse budene har for det meste å gjøre med mitt indre liv, ikke mine ytre omstendigheter. På denne måten, uansett om jeg er gift eller singel, uansett hvor jeg jobber eller bor – så er lydighet mot Guds ord det aller viktigste.

Enten jeg jobber i en fastfoodrestaurant eller pleier en alvorlig syk person – hvis jeg blir sint på min kollega … så har jeg kommet utenfor Guds vilje

Alle har forskjellige evner som plasserer dem i ulike yrker og ulike livsforhold. Uavhengig av min situasjon, står jeg overfor min egen vilje som går mot Guds ord. Gud ser etter folk som elsker ham nok til å adlyde ham i stedet for å gjøre sin egen vilje. Naturligvis er det lett å være så opptatt av det jeg driver med at jeg glemmer å adlyde Guds bud. Guds ord sier for eksempel: «La all bitterhet og hissighet og sinne og skrål og spott være langt borte fra dere …» (Efeserne 4, 31). Enten jeg driver med veiarbeid, jobber i en fastfoodrestaurant eller pleier en alvorlig syk person – hvis jeg blir sint på min kollega midt opp i det, så har jeg kommet utenfor Guds vilje.

Guds vilje er at jeg blir fri fra min menneskelige natur, min egen vilje, og at jeg følger budene han skriver i mitt hjerte. «Vær gode mot hverandre, vis barmhjertighet så dere tilgir hverandre …» (Efeserne  4, 32). Det er ikke min naturlige tilbøyelighet, men Gud har befalt meg til å leve slik – Guds vilje for meg er et liv hvor synden ikke har noe makt over meg!

Det er umulig å gjøre Guds vilje i min egen styrke, men når hele mitt hjertes ønske er å adlyde hans stemme i stedet for min egen, så er han der og han gir meg kraft til å utføre hans vilje!

Kjernen

Hva er de revolusjonære, frigjørende kjernelæredommene til Jesus Kristus og apostlene? Hvordan kan de brukes i praksis i hverdagslivet?

jeg-er-korsfestet-med-kristus
Last ned gratis e-bok

Jeg er korsfestet med Kristus

Dette heftet er basert på det som Paulus skriver i Galaterne 2,19-20: «Jeg er korsfestet med Kristus. Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg.” Her forklarer Elias Aslaksen hva dette betyr, og hvordan leseren kan ha samme vitnesbyrd som Paulus i sitt eget liv.

Følg oss