Gå til innhold

Introduksjon

Kristus, Guds sønn, ble Menneskesønnen og tok på seg en menneskelig kropp som ikke var noe annerledes enn den du og jeg har. Komplett med alt som er naturlig for et menneske, og aller viktigst, inkludert tilbøyeligheten til synd som er en medfødt del av menneskets natur. Likevel gjorde han ikke en eneste synd i løpet av hans 33 år som menneske. I stedet overgav han seg selv til Guds dom, fornektet sin egen vilje, led i kjødet og gjorde det helt til synden var død og dermed syndet han aldri. (Filipperne 2,5-8; Hebreerne 4,14-16)

Hva betyr dette for oss? Helt klart at ved å følge i hans fotspor, så kan vi gjøre det samme! Hvert hjelpemiddel Jesus hadde tilgjengelig som menneske, har vi også. Vi har Den Hellige Ånd, som han har sendt oss, til å dømme synden i vårt kjød, og til å gi oss styrken til å stå imot synden til den dør. Vi er ikke nødt til å synde – vi skal seire, akkurat slik som Mesteren gjorde! Som hans disipler kan vi også avstå fra synd. (1. Peter 4,1-3)

Akkurat som gudommelig natur ble åpenbart i Jesu legeme, kan det også bli i oss. (2. Peter 1, 2-4) Fordi han ble som en av oss, har vi muligheten til å bli som ham. Kristus ble åpenbart i kjød, og nå kan hans liv bli åpenbart i vårt kjød. (2. Korinterne 4,10-11)

2

Hvem er Jesus?

Jesus er kanskje de mest kjente person som har levd på jorden. Men hvorfor? Og hvem egentlig var han?

Les mer
4

Jesus kom med noe helt nytt!

Har du hørt om det glade budskap som Jesus kom med? Noe som er helt nytt?

Les mer
5

Kristus åpenbart i kjød

Hvorfor er det så viktig for oss at Jesus ble «født av Davids ætt»?

Les mer
Følg oss