10 på topp i 2016

Gikk du glipp av noen av våre mest populære artikler i 2016? Se her!

Skrevet av AktivKristendom
10 på topp i 2016

2016 var et betydningsfylt år for oss. Det markerte fødselen av vår nye merkevare – AktivKristendom (ActiveChristianity), som effektivt representerer kjernebudskapet på dette nettstedet: Guds ord i praksis.

Toppartiklene dekker en rekke emner knyttet til kristenlivet, alt fra kamper med troen til forhold til politikk, og hvordan ordet om korset alltid er veien til frelse og dypere samfunn med Gud! Personlige historier var som i tidligere år blant artiklene som nådde flest lesere og gå mest inspirasjon.

Her er en oversikt over noen av de mest populære artikler fra 2016. Klikk på tittelen på artikkelen for å lese mer.

10. Slik gjør man rask fremgang i kristenlivet

1278-This-is-the-way-to-make-rapid-progress-in-your-Christian-life-ingress

Har du hørt om «nå-veien»? Elias Aslaksen skrev om en helt ny tenkemåte og måte å gjøre ting på som vil føre til betydelig utvikling!

9. Ungdommens lyster: Hvordan kan man vite forskjellen mellom fristelse og synd?

1227-youthful-lusts-how-can-you-tell-the-difference-betwee

Å fly fra ungdommens lyster i området seksuelt begjær er et av de mest avgjørende slagene for enhver ungdom. Å vite forskjellen mellom fristelse og synd er utslagsgivende i denne kampen.

8. Fra ateisme til kristendom: Hvordan jeg vet at Gud eksisterer

1246-from-atheism-to-Christianity-how-I-know-God-exists-ingress

Et ærlig vitnesbyrd av Eric, som har grad i anvendt fysikk, som deler kampen, motivasjonen og overbevisningen sin på sin reise fra å vokse opp som ateist til å bli en Jesu Kristi disippel.

7. Kristne og politikk

1233-christians-and-politics-the-christian-vote-ingress

Det amerikanske presidentvalget var uten tvil et av de mest diskuterte temaene i 2016. Mange hentet inspirasjon fra dette innlegget som gjenspeiler vårt ståsted som kristne, uansett hvem vi stemmer på, eller om vi i det hele tatt stemmer.

6. Hver situasjon er en mulighet

1193-every-situation-is-an-opportunity-Ingress

Begrenser vår livssituasjon oss i å følge Jesus? Della fra USA deler sitt perspektiv som mor til en stor familie.

5. Aktiv kristendom

1198-Active-christianity-ingress-2

«Som regel driver man det ikke lenger i gudsfrykt enn til nå og da å gå i en eller annen kirke eller bedehus for å høre en preken.» Johan Oscar Smith, grunnleggeren av Brunstad Christian Church, skriver om en annen form for kristendom – som består av mål, tiltak og resultater – en kristendom for ungdom!

4. Ikke vær så tøff at du ikke lar Gud ta ansvar for ditt liv

1300-Dont-be-so-tough-that-God-cant-take-charge-of-your-life-Ingress

Alle ungdommer bør leses denne –- både gutter og jenter. Som tenåring prøvde Rolf å late som han var sterk og tøff for å skjule hvor svak han egentlig følte seg, men han visste at noe måtte endres.

3. Hvordan mamma gjorde evigheten ekte for meg

1175-How-my-mom-made-eternity-real-for-me-ingress

Etter morens død skrev Amberly denne rørende og dyptfølte artikkelen om den varige virkningen som sin mors gudfryktige liv hadde på henne, og om den livsforvandlende opplevelsen av å være vitne til morens siste øyeblikk på jorden.

2. Hvordan ensomhet mistet taket på meg

1090-how-loneliness-lost-its-grip-on-me-ingress

Lucys kraftige men enkle personlige historie om hennes vei ut av ensomheten ved Guds hjelp, var blant en av våre mest delte artikler på sosiale medier i fjor.

1. Flørting: Driver jeg med noe urent?

1269-flirting-is-what-im-doing-impure-ingress

Denne artikkelen var den mest leste artikkelen i 2016, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Det er en kraftig, ærlig og inspirerende artikkel som belyser et område som er kritisk relevant for ungdommer i dag. Definitivt verdt å lese, selv om du var en av de mange som allerede fikk hjelp fra den i fjor.

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.

Last ned gratis e-bøk

Å være kristen

Skrevet av Elias Aslaksen

Å være kristen er et mye dypere liv enn bare å be Jesus å komme inn i ens hjerte og tro på syndenes forlatelse. Det er et liv i utvikling og vekst i det som er av Kristus. Dette heftet presenterer veldig tydelig og enkelt det som er grunnleggende i et kristent liv.