Hvordan jeg oppdaget hva som virkelig betyr noe i livet mitt

«I dag er dagen.» Dagen da jeg skjønte hav det var jeg manglet.

Skrevet av Lori Janz
Hvordan jeg oppdaget hva som virkelig betyr noe i livet mitt

«I dag er dagen.»

I dag er dagen jeg våknet med en fast beslutning … En beslutning om å glede meg og ikke gi etter for tunge tanker.

Hva var det jeg manglet?

I går hadde jeg en litt følelsesladd dag. Min fysiske sykdom går opp og ned; jeg har gode dager og dårlige dager. Jeg hadde en ganske lang periode der jeg følte meg ganske bra, og så plutselig – ikke så bra. Det virker som det tar meg minst dobbelt så lang tid å fullføre daglige oppgaver, og noen får jeg ikke gjort i det hele tatt. Så i går fryktet jeg at jeg aldri skal få bedre dager igjen og at oppgavene alltid vil være vanskelig for meg. Jeg følte meg ubrukelig og følte at livet mitt ikke hadde noe hensikt.

Så jeg ba om at jeg kunne være takknemlig og at Gud kunne hjelpe meg med å bare være lykkelig. Han styrket meg til å komme meg gjennom resten av dagen, noe han alltid gjør når jeg ber. Men under overflaten følte jeg meg ganske deprimert. Hva var det jeg manglet?

Jeg våknet midt på natten, som jeg pleier, men denne gangen ba jeg innstendig om at Gud ville gi meg et bibelvers som virkelig ville hjelpe meg, fordi jeg ønsket å være helt fri fra å la følelsene overmanne meg. Jeg skikkelig lei! Jeg ville at Satan skulle slutte å plassere negative tanker i hodet mitt, og jeg ville slutte å stole på min egen styrke, fordi jeg visste at da ender det alltid dårlig! Jeg sa også til Gud at jeg ønsket å sette all min lit til ham, ikke bare noe, men 100 %.

Et bibelvers fra Gud

Og så ga Gud meg dette verset: «For øvrig, mine brødre, gled dere i Herren! Jeg blir ikke trett av å skrive det samme om igjen, og for dere er det desto tryggere.» Filipperne 3, 1.

Dette verset fylte meg med lykke. Nå ser jeg at det er et lys i enden av tunnelen min. Hva betyr det å glede seg i Herren? Å virkelig tro og hvile i full tillit på kunnskapen om at han vil gjøre et arbeid i meg, og at jeg kan stole på ham at alt er til mitt beste. Det er det som gir meg stor glede! Så jeg lovet Gud i dag at jeg skal glede meg i ham og stole på ham.

Jeg har en fantastisk mulighet her. Jeg er faktisk utrolig heldig! Det er tungt og kjedelig for meg å bekymre meg om i morgen, å synes synd på meg selv eller synes jeg er ubrukelig. Jeg kjenner at Gud har løftet byrden fra skuldrene mine. Han har minnet meg om at det er trygt å høre på ham og stole på ham. Dette er hva jeg kaller fred. Og akkurat her er hensikten med livet mitt.

Hensikten med livet mitt

Det spiller ingen rolle hva jeg oppnår i mine daglige gjøremål. Hvis det tar mye lenger tid å gjøre, er det greit. Jeg tar ikke huset mitt med til himmelen (rent eller ikke) eller det perfekt brettede tøyet mitt. Ingenting av dette betyr noe. Det som betyr noe, er at Jesus er mitt anker og at jeg kan bli fullkommengjort akkurat som ham! Hensikten med livet mitt er at han vil ha meg akkurat der ved siden av ham en dag, og alt jeg trenger å gjøre er å høre på ham som min veileder og følge ham. Jeg må bruke disse daglige situasjonene for å finne de tingene i kjødet mitt som må renses og overvinne dem. Det er hele poenget! Hvis jeg i disse situasjonene lærer fred, hvile, tålmodighet, langmodighet osv., så har jeg oppnådd nøyaktig hva Gud ville at jeg skulle utrette i dag! Og dette gjør meg svært lykkelig, ikke bare for meg selv, men familien får oppleve glede fra meg.

Et annet bibelvers som har vært en trøst for meg er: «Jeg priser deg fordi jeg er virket på forferdelig underfullt vis. Underfulle er dine gjerninger, det vet min sjel så vel.» Salme 139, 14. Gud har ikke gjort noen feil og har laget meg nøyaktig på denne måten, slik at han kan utføre det arbeidet i meg som må utføres. Disse forhold er skreddersydde for at jeg skal bli gjort lik med Kristi bilde. Han elsker meg virkelig.

Og når jeg våkner midt på natten og ikke får sove, får jeg bruke den tiden til å være sammen med min Gud, og det blir en veldig spesiell tid. Jeg kan be, og jeg kan lese i hans ord og bli virkelig styrket i min ånd. Han er virkelig min beste venn.

«Dette er dagen som Herren har gjort, la oss fryde oss og glede oss på den!» Salme 118, 24. I dag er dagen for meg. Begynnelsen på dager der jeg virkelig kan glede meg fordi ingen elsker meg som min kjære Gud og min kjære Jesus!

Kanskje er du interessert i å lese mer på vår temaside om utvikling i kristenlivet, eller I disse utvalgte artiklene:

 

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.