Hva slags bruker av sosiale medier er du?

Egoist eller en som velsigner?

Hva slags bruker av sosiale medier er du?

Kopier og lim inn tittelen i Google og du vil finne en hel rekke såkalte personligheter blant brukere av sosiale medier, inkludert «følgeren», «den trofaste», «oppmerksomhetssøkeren», «flørteren», «den funksjonelle» osv. Jeg foretrekker å gruppere dem inn i to typer – egoisten og den som velsigner.

Egoist eller en som velsigner?

Hver dag, uansett hvor du er, motiveres dine tanker, ord og handlinger enten av ditt eget ego og selvhevdelse, eller av et ønske om å tjene og velsigne. Det samme gjelder for din bruk av sosiale medier.

Hvilken type bruker av sosiale medier er du? Er humøret ditt avhengig av hvor mange «likes» og kommentarer du får? Er du stadig ute etter mer oppmerksomhet; føler du deg tom og misfornøyd? Ta et minutt til å tenke på hva som motiverer deg.

Når ditt bruk av sosiale medier er styrt av egoet ditt, av «jeg, meg og mitt», blir du fort sittende fast i en labyrint av misnøye, stolthet, bekymring, overfladiskhet og selvopptatthet. Det er det samme enten du er online eller ikke. Du er ustabil, og lykken din blir avhengig av hvordan du ser deg selv i forhold til andre, eller hvordan andre snakker om deg og behandler deg.

Du føler deg tom.

Heldigvis er det en vei ut av denne labyrinten av selvopptatthet.

Finn muligheter til å velsigne

«Gjør ikke noe av ærgjerrighet eller av lyst til tom ære, men akt hverandre i ydmykhet høyere enn dere selv.» Filipperne 2,3.

Bare tenk hvordan lydighet mot denne kraftige formaningen kan endre dine handlinger, og til og med tankemønstre! Tenk, hvor fantastisk å ha dette verset som målet ditt og en veiledning for deg hver dag – enten du er på Internett eller ikke! Der du en gang var opptatt med å publisere den beste «selfien», eller ventet på kommentarer og «likes», eller chattet overfladisk med venner – kanskje til og med opptatt med å spre rykter om andre for å ta seg ut bedre selv, er du nå på utkikk etter muligheter til å velsigne.

Sosiale medier – et kraftig verktøy

I stedet for at selvbildet ditt og lykken din styres av hva du opplever på sosiale medier, blir sosiale medier et fantastisk verktøy. Du glemmer deg selv og hva andre tenker om deg og du finner måter å løfte de andre opp på. I stedet for å bli misunnelig på andres innlegg om deres siste innkjøp eller ferie eller hva det enn er som du vanligvis blir misunnelig på, fryder du deg med dem som gleder seg! Hvor du en gang var irritert eller likegyldig overfor noen som har det vanskelig, ber du for vedkommende og finner en måte å velsigne dem på! Du sender oppmuntrende meldinger i stedet for å baksnakke. Du husker folk på sine fødselsdager. Du skriver positive kommentarer. Slike enkle, små ting kan ha en stor innvirkning.

Valget er ditt

Av natur er vi egoister, og det er ikke i vår natur å velsigne og elske og akte de andre bedre enn oss selv. Vårt eget ego, vår syndige natur må alltid være korsfestet med Kristus. (Galaterne 2,20) Men dette er noe som du ved tro bevisst kan bestemme deg for å gjøre, og Gud står klar; han vil bare hjelpe deg hver gang du blir fristet, og velsigne deg i retur!

Hva slags bruker av sosiale medier er du? Det er ditt valg! Velg å være en «velsigner», og du vil raskt finne måter å velsigne på – både på sosiale medier og ellers!

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.

Last ned gratis e-bøk

Nåden i Jesus Kristus

«Når en tenker på nåde, da tenker en nærmest på tilgivelse. Og da vi alle har syndet, så trenger vi nåde.» Slik åpner Sigurd Bratlie dette heftet om nåde. Men han fortsetter med å beskrive i detalj at nåden i Jesus Kristus betyr så mye mer enn tilgivelse. Det betyr også sannhet og hjelp. Det lærer oss ikke til henne, slik at vi kan være helt fri til å leve et liv i seier som fører til perfeksjon.