Hvordan vet du når Gud kaller på deg?

Gud kaller på deg, men det er opp til deg å svare.

Hvordan vet du når Gud kaller på deg?

Gud kaller på deg, men det er opp til deg å svare.

I 1. Timoteus 2,4 står det at «[Gud] vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse.» Gud har en utrolig plan, og han ønsker å bruke DEG! Han ønsker å frelse deg fra et liv i synd og ulykke, til et liv i sann fred og glede. Han ønsker å forberede deg for evigheten. Han ønsker å bruke livet ditt til å forherlige sitt navn. Gud kaller på deg. Han elsker deg og ønsker å hjelpe deg!

Så hvordan kaller Gud på deg? Kanskje du møter noen hvis gudfryktige liv utfordrer deg, eller du leser eller hører noe som skaper en lengsel etter noe mer. Kanskje du prøver å leve et godt liv og reagere på en god måte, men stadig kommer til kort, og innerst inne føler du deg tom. Dette er Gud som kaller på deg. Han drar deg, men det er opp til deg å svare.

I Hebreerne 1,1-2 står det: «Mange ganger og på mange måter har Gud tidligere talt til fedrene gjennom profetene, men nå, i disse siste dager, har han talt til oss gjennom Sønnen.» Gud sendte sin sønn Jesus til jorden som et menneske, hvor han opplevde de samme fristelser og prøvelser som vi, men aldri ga etter for synd. På denne måten etterlot han oss et eksempel til etterfølgelse. Nå ber han deg til å slippe ham inn i livet ditt, for å veilede, styrke og hjelpe deg til å leve det samme seirende liv. «Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, da vil jeg gå inn til ham og holde nattverd med ham, og han med meg.» (Åpenbaring 3,20)

Dette kjærlighetskallet er som en kraftig magnet som alltid drar i én retning; å vende seg helt fra alt som er dårlig, korrupt, ondt og egoistisk (synd), til Guds sønn Jesus Kristus, til å følge hans eksempel og komme til et liv i rettferdighet, fred og glede. Men valget er ditt, fordi Gud har gitt deg en fri vilje.

Å åpne hjertet ditt for Jesus er en beslutning om å slutte helt å leve for deg selv og å gi ham full kontroll, som din Herre og Frelser. Det er en avgjørelse som forandrer hele livet. Du trenger ikke å fortsette å synde, miste besinnelsen, bli irritert eller fornærmet. Jesus kom for å frelse deg, og lage en vei ut av alt dette, og han vil lede deg inn i dette fantastiske nye livet steg for steg, hvis du vil svare på hans kall.

Ikke la noe hindre deg fra å ta livets viktigste valg – åpne døren til hjertet ditt for Jesus i dag.

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.

Last ned gratis e-bøk

Nåden i Jesus Kristus

«Når en tenker på nåde, da tenker en nærmest på tilgivelse. Og da vi alle har syndet, så trenger vi nåde.» Slik åpner Sigurd Bratlie dette heftet om nåde. Men han fortsetter med å beskrive i detalj at nåden i Jesus Kristus betyr så mye mer enn tilgivelse. Det betyr også sannhet og hjelp. Det lærer oss ikke til henne, slik at vi kan være helt fri til å leve et liv i seier som fører til perfeksjon.