Kan Gud tale til mennesker gjennom deg?

Kan Gud tale til mennesker gjennom deg?

Hva sier livet ditt? Representerer du Kristus?

5 min. ·

Har du noen gang sett på nyhetene eller i en film hvor folk samles i påvente av ankomsten til en spesiell person? En stilig bil ankommer og noen som ser respektabel ut stiger ut. Du lurer på hvem dette kan være, og så hører du at noen sier at det er ambassadør fra et fjernt land. Hvorfor er denne personen så spesiell? Har du noen gang tenkt på hvordan og hvorfor den aktuelle personen ble valgt til denne jobben?

En ambassadør er en offisiell utsending, vanligvis en høytstående diplomat som har blitt utnevnt til å være i et annet land på vegne av sitt eget land. De representerer de moralske prinsippene og landets standarder, selv om de kan være langt borte fra hjemlandet. Når folk ser dem, tenker de på landet de representerer.

«Ambassadør for Kristus.» Dette er et uttrykk som brukes veldig ofte over hele verden. Tenk på det i samme sammenheng som en ambassadør for et land. Det kan sies på denne måten, at det «beste av det beste» er å representere Kristus her på jorden! Det må være noen som eksemplifiserer Jesus. Gud vil snakke med oss ​​og tale gjennom oss ved sin Sønn. (Hebreerne 1,2-3)

Kan jeg virkelig være hans ambassadør?

Når noen sniker i trafikkøen, eller noen er uhøflig mot meg på kjøpesenteret, hva er min reaksjon da? Hvordan er det med klage? Kan folk se noe annerledes i meg, eller blir jeg bare med når folk rundt meg er i dårlig humør? Hva betyr det å reagere som en ambassadør for Kristus? Betyr det at jeg skal gå rundt med et falskt smil på ansiktet mitt og bare prøve å være hyggelig, selv når jeg ikke føler det slik?

Akkurat som et lands ambassadør er på bølgelengde med hvordan landet deres vil at de skal oppføre seg og arbeide, må vi være på bølgelengde med det som er guddommelig. «Komme ditt rike. Skje din vilje, som i himmelen, så òg på jorden. Gi oss i dag vårt daglige brød.» Matteus 6,10-11.

Guds vilje skje! Hvordan kan dette skje i mitt personlige liv? For at hans vilje skal bli utført i mitt liv, må min egen vilje avskaffes. «Se, jeg kommer … for å gjøre din vilje, Gud.» Hebreerne 10,7-9.

«Jeg er korsfestet med Kristus. Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det liv jeg nå lever i kjødet, det lever jeg i troen på Guds Sønn, han som elsket meg og ga seg selv for meg.» Galaterne 2, 19-20.

Som en ambassadør for Kristus må min egenvilje bli korsfestet, så jeg kan gjøre Guds vilje. Hvordan kan jeg representere Gud, og fortsatt fortsette å gjøre min egen vilje? Det fungerer ikke! Men når jeg har gitt opp min egenvilje kan Kristus leve i meg og gjennom meg, i stadig større grad.

Reaksjoner

Det er vårt eget valg hvordan vi reagerer i situasjoner som Gud tillater oss å gå gjennom hver dag. Jeg kan reagere som på «menneskelig vis», eller jeg kan velge å gjøre Guds vilje og reagere som en himmelborger.

Hvis jeg «sendes ut» for å representere Kristus, burde ikke da mine ord og handlinger være preget av gudsfrykt? La oss gå tilbake til eksemplet om at noen er uhøflige mot meg på kjøpesenteret; den vanlige menneskelige reaksjonen er å være uhøflig tilbake. Men jeg kan velge å reagere som Kristus, «han som ikke skjelte igjen når han ble utskjelt». Jeg kan til og med gå et skritt videre, og ta selve tankene til fange.  Kristus «overlot det til ham som dømmer rettferdig». 1. Peter 2,23. Jeg trenger ikke å gå rundt og «fikse» alle andre. Men jeg kan være fri fra synd, så jeg kan velsigne og gjøre godt, akkurat som Jesus! Så kan folk se hvem jeg representerer.

Tenk på det neste gang du føler deg gretten, og så regn deg selv som død for den synden, så du ikke lenger må reagere på samme måte som du har gjort hele ditt liv. Velg ikke å gi etter for dine følelser, og du vil oppleve at du kan ha et ekte smil som gjenspeiler det nye livet, Kristi liv, som er skapt i deg. (2. Korinter 4,10-11) Gud trenger ikke å tale til mennesker med tegn og undere, men han kan bruke deg gjennom din trofasthet til å gjøre hans vilje i dine daglige livssituasjoner!

Dette er et mål som vi alltid bør ha i tankene. Når folk ser meg, tenker de da på Kristus?

«Er en stjerne du?
Er du oppreist nu?
Er du satt med ham i himlen?
Lyser du som han,
Jesus, det Guds lam?
Er du lys i stjernevrimlen?
Løser sjeler du
ved ditt liv ned Gud?
Ser de i deg Morgenstjernen?
Ja, vær fast og stø,
og med Jesus dø.
Da du evig blir en stjerne.»

(Utdrag fra sangboken «Herrens Veier», sang nr. 335.)
© Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.