Gå til innhold

Hva er resultatet av å være en disippel?

Prisen er ikke for noe å regne mot herligheten i vente for en trofast disippel.

Ettersom vi lever et trofast disippelliv begynner det å skje noe i våre liv. Områder som før var en stor slagmark begynner sakte men sikkert å forsvinne. Først opplever vi seier. De syndene som vi pleide å være bundet av og var ute av stand til å holde i sjakk, som for eksempel urene tanker eller latskap, har ikke lenger makt over oss. Vi har dem under våre føtter, og uansett hvor mange ganger vi fristes, dødes vår egenvilje. Vi behøver ikke lenger å synde!

Og da oppdager vi at kampen begynner å vise resultater, selv om vi fortsatt blir fristet til synd. Å gi opp er ikke engang et alternativ. Og når vi seirer har synden mindre og mindre makt i våre liv, helt til dagen til slutt kommer når vi innser at vi ikke lenger engang blir fristet til en bestemt synd. Det er en sann og herlig frigjøring. Det er ingen tidsplan for denne utviklingen. Hver elev utvikles i sitt eget tempo. Men sluttresultatet er garantert. Det kan ta uker, måneder, år, men du vil oppleve frigjøring.

Åndens frukt

Når vi avlegger kjødets gjerninger og døder legemets gjerninger ved Ånden (Romerne 8,13), utryddes gradvis synden i vårt kjød, og vi bærer frukt i stedet. Åndens frukt som kjærlighet, glede, fred, langmodighet, osv. blir vår natur. (Galaterne 5: 19-24) Vi blir et lys og salt her på jorden. Gud skapte oss alle med unike gaver, talenter og personligheter, og når vi blir renset kan vi bruke disse til å bedre tjene ham og andre mennesker. Vi blir rettferdighetens våpen for Gud. (Romerne 6,13)

Vi blir dratt sammen med ham og de andre trofaste disiplene i et broderskap som vil vare i all evighet.

Å bli frelst fra synden som har vært en grunnleggende del av menneskeheten siden syndefallet i Edens hage er den største og herligste frelse som et menneske noen gang kan oppleve. Når vi er trofaste til å døde synden, akkurat som Jesu gjorde i sitt kjøds dager (Hebreerne 4,14-15), opplever vi samfunn med ham i lidelsene. (Filipperne 3,10) På denne måten blir vi kjent med ham. Vi blir dratt sammen med ham og de andre trofaste disiplene i et broderskap som vil vare i all evighet.

«Men han svarte den som sa det til ham: Hvem er min mor, og hvem er mine brødre? Og han rakte hånden ut mot disiplene sine og sa: Se, det er min mor og mine brødre! For den som gjør min himmelske Fars vilje, han er min bror og søster og mor.» Matteus 12,48-50.

Løftets arvinger

Vi arver de evige løftene sammen med Jesus ved å lide i kjødet og bli ferdige med synden, slik som Jesus gjorde. (1. Peter 4,1)

«Ånden selv vitner sammen med vår ånd at vi er Guds barn. Men er vi barn, da er vi også arvinger. Vi er Guds arvinger og Kristi medarvinger, så sant vi lider med ham, for at vi også skal herliggjøres med ham. For jeg er overbevist om at den nåværende tids lidelser ikke er for noe å regne mot den herlighet som skal åpenbares på oss.» Romerne 8,16-18.

Disipler er Guds arvinger og medarvinger med Kristus! Sammen med Kristus skal vi dele og eie alt som Gud har. Vi kan umulig forstå hvor uendelig stort det er.

Han har allerede gitt oss alt som tjener til liv og gudsfrykt, her og nå. (2. Peter 1,3) Vi mangler ingenting. «… enten det er det som nå er, eller det som komme skal – alt hører dere til.» 1. Korinter 3,21-122.

Vi kan aldri si at det ikke er verdt det for oss å gi opp alt for dette. Det blir aldri slik at lønnen er for lite!

Vi opplever en overveldende godhet og gavmildhet fra Gud. En fantastisk rikdom og herlighet for oss. Vi kan aldri si at det ikke er verdt det for oss å gi opp alt for dette. Det blir aldri slik at lønnen er for lite!

Det er Jesu Kristi disipler, de som har gitt opp alt av sitt eget, som elsker Gud og holder hans bud, som vandrer i fotsporene som Jesus har etterlatt i denne verden, de som adlyder ham, som er de rettmessige arvingene og som eier alt.

Gud velsigner slike folk med all hans godhet og alt han har. Hans usigelige godhet er svimlende stor!

Fra dem som ikke holdt noe tilbake når det kom til å ofre alt i tro og tillit til Gud, vil Gud heller ikke holde noe tilbake når det gjelder å gi dem arvens herlighet som en belønning. De ofrer alt, og Gud gir dem alt.

1

Introduksjon

En innføring i det rikeste og mest givende livet som er mulig! Et liv som vil koste deg alt, men gir deg umåtelig mye mer i retur.

Les mer
2

Hvem er en disippel?

En disippel er etterfølger. En som holder seg til det han lærer av mesteren.

Les mer
3

Hva er betingelsene for disippelskap?

Jesus var veldig klar på hva hans disipler må gjøre.

Les mer
4

Hvordan blir jeg en disippel?

Å være en disippel betyr å følge i Jesu fotspor.

Les mer
5

Hva er resultatet av å være en disippel?

Prisen er ikke for noe å regne mot herligheten i vente for en trofast disippel.

Les mer
6

Er hver kristen en disippel?

Er det én ting å være kristen og noe annet å være en disippel?

Les mer
7

Gjør alle folkeslag til disipler

Hva var Jesu hensikt med misjonsbefalingen, som han ga sine disipler før han steg opp til himmelen?

Les mer
Følg oss