Leter etter sann kristendom, men lei av resultatene

Leter etter sann kristendom, men lei av resultatene

Verns liv tok en dramatisk vending da han endelig møtte folk som forkynte Kristi liv – og levde det.

5 min. ·

Verns liv tok en dramatisk vending da han endelig møtte folk som forkynte Kristi liv – og levde det.

«Jeg ble knust. Jeg tenkte: Det er umulig at han har rett!» 55-åringen som sitter over bordet slår knyttneven  i håndflaten, og man kan føle det han følte for cirka tjue år siden, da pastoren hans knuste alt håp om seier over synd. Intervjuet er spontant, men Vern Nicolette forteller sin historie nesten uten at vi trenger å stille noen spørsmål. Hans vei til Brunstad Christian Church, der han etter mange års leting endelig hørte et evangelium om å komme til det samme livet som Jesus levde, er et levende minne, og han er ivrig etter å dele det med oss.

Lei av overfladisk kristendommen

«Jeg søkte etter noe. Jeg ble oppdratt katolsk, og da jeg gikk på college ble jeg en aktiv kristen. Jeg leste Bibelen min alene, eller sammen med en bibelstudiegruppe på skolen. Vi var en blandet gruppe. Det var de som var kristne fra barndommen, og det var slike som meg, katolikker eller andre som søkte etter noe vi ikke kunne finne i andre kirkesamfunn.

Men på slutten av studiene var jeg ganske lei av kristendommen. Det var ikke gøy å være sammen med de kristne. Ikke fordi de var ‘loviske, kjedelige kristne’, men fordi de var så overfladiske. ‘Alt er greit! Gud er så god!’ ‘Jesus gjorde alt for oss!’ Uansett hvilket spørsmål man stilte, kom svaret alltid tilbake til det. Denne kristendommen forvirret meg. De kristnes livsstil var mer ‘ugudelig’ enn de andre på college. Jeg kunne ikke fatte konseptet.

Det gikk ytterligere ti år etter at jeg var ferdig på college før Gud skulle besvare mine spørsmål om kristendommen.

Nødt til å lese Bibelen min

De første syv årene tilbrakte jeg med å prøve å fordøye min åndelige erfaring fra college. Jeg besøkte kirker. Jeg kunne ikke finne noe liv der. Da ga jeg helt opp å gå i kirken, men jeg følte at jeg var nødt til å lese i Bibelen min. Det var noe der, selv om jeg ikke visste hva det var. Som ung analytisk ingeniør var jeg ikke villig til å erkjenne at Gud arbeidet i meg. Men det var nettopp det han gjorde.

En dag åpnet jeg Bibelen og det var som om himmelen åpnet seg. Hjertet mitt forandret seg da jeg leste det som stod der. Jeg hadde en dyp følelse av at Gud var virkelig. Jeg begynte å tro på Guds ord akkurat som det var skrevet, og jeg fikk tro for mange ting. Jeg leste om seier over synd. Men ingen andre snakket om det eller forkynte det, og jeg begynte å tvile på meg selv. ‘Er det virkelig mulig? Det står at jeg er kalt til et liv i seier, men jeg kan ikke finne noen som lever dette livet, eller som i det hele tatt har tro for det!’ Overalt hvor jeg så, var det de samme tingene: Tilgivelse for synd, men ikke mye mer enn det – ingenting om livet i Guds ord.

Min pastor ba meg om å si noe på en samling, og jeg snakket om seier over synd og om Josva og Kaleb som inntok landet. Jeg beskrev ‘landet' som det som er inni meg, mine lyster, min søken etter ære, og hvordan vi kan overvinne disse tingene akkurat som Josva og Kaleb inntok landet.

Presten sto opp og sa, ‘Men Jesus gjorde jo alt. Det ville være flott om vi kunne leve det livet, men i virkeligheten er det umulig.' Jeg følte det som om min ånd ble knust. Jeg tenkte: Det er umulig at han har rett! Jeg hadde en slik overbevisning. Det kan ikke være riktig, det KAN bare ikke være riktig! Alt var skrevet så klart i Bibelen.

Lite visste jeg at livet mitt snart ville ta en enorm vending. Mine spørsmål skulle bli besvart.

Jeg hørte deres forkynnelse, og så deres liv

I 1993 kom jeg i kontakt med Brunstad Christian Church. Jeg hørte deres forkynnelse og jeg så deres liv, og jeg ble grepet, og utrolig begeistret!

Jeg traff mange mennesker; noen var i tjueårene, jeg var trettifem. Selv om de var yngre enn meg, talte livene deres alt: renheten, godheten. Alt de forkynte var helt på linje med Guds ord. De forkynte livet som ble skrevet om i Bibelen; de hadde tro på det, og det var resultater – fantastiske resultater!

Jesus sa at man kan kjenne et tre ved dets frukt, og jeg sa til meg selv: Greit, frukten her er langt bedre enn noe jeg noen gang har sett, så jeg blir i denne menighet inntil jeg finner et tre med bedre frukt – hvis et slikt tre i det hele tatt eksisterer. Jeg har ikke funnet noe som kommer i nærheten en gang!»

Vern Nicolette ler og øynene stråler. 55-åringen har blitt en utrolig lykkelig mann. Etter tjue år i Brunstad Christian Church kan han si:

«Det viktigste budskapet de forkynner er at alle kan komme til det livet som Jesus levde her, det livet som er skrevet om i Bibelen. De snakker ikke bare om det; de lever det. Løftene i Bibelen – de er alle sanne. Seier over synd er veien til dette livet, og dette livet er for deg!»

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.