Vennligst logg inn eller registrer deg for å laste ned e-bøker.

Også tilgjengelig i Deutsch, English, Español, Français, Italiano, Nederlands, Norsk, Afrikaans, Română, Suomi

Johan Oscar Smiths etterlatte brev

Johan Oscar Smith var en norsk menighetsleder, grunnleggeren av det kristne trossamfunn Brunstad Christian Church. Han ble født i Fredrikstad 11. oktober 1871. I 15 års alderen dro han til sjøs og gikk i 1889 inn i den norske marine, hvor han tjenestegjorde i ca. 40 år. I 1898 ble han omvendt til Gud og i året 1900 døpt med Den Hellige Ånd. Fra denne stund ble Skriftene levende for ham, og da han hadde hjerte og øre for sannheten, fikk han tidlig del i Guds visdom.

Denne utrolig rike og innsiktsfulle boken består av en samling personlige brev, skrevet i fortrolighet til hans venner og bør leses i lys av dette. Hans omsorgsfulle arbeid med den enkelte blir nå til velsignelse for mange ved utgivelsen av disse brev.

De fleste brev er skrevet til hans 9 år yngre bror, Aksel Smith, som ble omvendt til Gud i 1905, og døde i sitt hjem i Drøbak i 1919. Andre brev er til en av hans tidlige medarbeidere, Elias Aslaksen, og mange andre mennesker. Brevene vitner om hvordan Johan Oscar Smith arbeidet med Guds ord og fikk åpenbaring om å leve et kristent liv i henhold til Skriftene, og også om hans arbeid med å bygge et fellesskap basert på prinsippene og livet i Ordet.

Da Johan Oscar Smith hele sitt liv søkte å ære Kristus og gjøre seg selv så usynlig som mulig, etterlater han seg ingen selvbiografi med reiseskildringer og bilder eller beretninger om alt det han gjorde; men disse brev, skrevet til de enkelte i nidkjærhet for Kristi sak, er blitt et verdifullt klenodium for likesinnede både nå og i fremtiden. Her er det virkelig føde og veiledning for slike som søker Gud av hele sitt hjerte. Vi er derfor svært takknemlig for at disse brev ved Guds gode styrelse er blitt oppbevart.

For å få mest mulig ut av denne gedigne og innholdsrike boken er det nok tilrådelig ikke å fare for fort gjennom den, men tenke grundig på hvert brev.