En kraft til å seire over synden

BRUNSTAD, NORGE: –Den Hellige Ånd gir kraft til å seire over synden! Hva skulle vi ellers med Den Hellige Ånd? Dette retoriske spørsmålet stilte Kåre J. Smith til en fullsatt sal da årets Påskestevne i ettermiddag startet på Brunstad i Stokke. –Dersom […]

BRUNSTAD, NORGE: –Den Hellige Ånd gir kraft til å seire over synden! Hva skulle vi ellers med Den Hellige Ånd? Dette retoriske spørsmålet stilte Kåre J. Smith til en fullsatt sal da årets Påskestevne i ettermiddag startet på Brunstad i Stokke.

–Dersom vi får Åndens dåp og ikke vandrer i Ånden, da blir vi jo heller ikke fri syndens og dødens lov, forklarer menighetsleder Kåre J. Smith.
Paulus skriver i Romerbrevet 7,23 om syndens lov, de menneskelige tendensene og lystene som bodde i ham. Disse ville stadig lokke ham til å synde.
–Men det å fristes er jo ikke synd, fortsetter Smith. Synden kommer først inn når lysten har unnfanget, slik at jeg samtykker i det jeg fristes til.

Kraft til å bli fri fra synden

De tusenvis av tilhørerne på dette ettermiddagsmøtet får straks vite hvor de kan finne kraft til å ikke gi etter for sine dårlige lyster når Smith fortsetter
–Fra denne syndens lov blir jeg nå frigjort ved den kraften som ligger i Den Hellige Ånd. Det er en veldig kraft som ligger der! Og også ved den frie viljen som ligger i meg selv, til ikke å ville synde!
Smith spør tilhørerne retorisk om hva de virkelig vil med sine liv, og innbyr de som vil fortsette å synde til nettopp å gjøre det, men han advarer om at de da kommer under syndens og dødens lov.
–Men det ligger noe der i din vilje, at det ønsker du ikke. Og så kan du da få kraft fra Den Hellige Ånd, og vandre i Ånden så skal du ikke fullbyrde kjødets begjæringer!
–Synden ligger på lur ved døren, refererer Smith fra historien om Kain og Abel, men du skal herske over den!