Om ossKontakt
Lader

Vær ikke bekymret – Gud er nær!

Som ung, kristen mor slet Julie med bekymring – helt til hun fant et styrkende ord som hjalp henne å komme gjennom dagen.

Som ung, kristen mor slet Julie med bekymring – helt til hun fant et styrkende ord som hjalp henne å komme gjennom dagen.

«… Han er ikke langt borte fra en eneste av oss …» Han løftet hånden og det var som om han tok tak i Guds hånd. «Herren er nær!» sa han.

Julie ble kristen i ung alder. Som mor med små barn fant hun likevel at hun var bekymret og urolig over mange små ting som skjedde i livets hverdagslige forhold. Hun forteller om et besøk fra en gudfryktig man som ga henne et klart ord som ikke bare var til trøst, men som også var en visuell demonstrasjon av hvor nær Gud er hver enkelt av oss, og hvordan vi aldri trenger å være bekymret.

Ta tak i Guds hånd

«Vi hadde fem små barn, og det var på denne tiden at jeg hadde en masse bekymringer. Mine eldste barn gikk på skolen og hjemme hadde jeg et lite barn og en baby. Jeg måtte følge barna til og fra skolen, men ofte hadde den lille nettopp sovnet eller babyen var i seng. Vi bodde ikke langt fra skolen, så det var mulig for barna å gå hjem sammen, men samtidig var jeg også bekymret da de gikk hjem alene. Jeg følte at jeg skulle være der.

En gang fikk vi besøk av en gudfryktig man som var kjent av Gud, Elihu Pedersen fra Norge. Jeg snakket med ham om hvordan jeg følte det og straks løftet han hånden sin og sa ganske enkelt: ‘Herren er nær!’ Jeg husker at hans stemme skalv, men han sa det med stor kraft og myndighet! Det var som om han tok tak i Guds hånd; det var som om Guds hånd var så nær ham! Han sa at jeg ikke skulle være engstelig eller bekymret, fordi Herren er aldri langt borte fra en eneste av oss.

Det er noe jeg aldri har glemt, og det har vært en trøst og styrke for meg når jeg har vært fristet til bekymring. ’Herren er nær’ – det er sant! Gud er ikke langt borte fra noen av oss, og livet har lært meg å søke tilflukt hos Gud, å be til Jesus og tenke på hans ord. I dette finner jeg Gud.»

«… for at de skulle søke Gud, om de kanskje kunne føle ham og finne ham – enda han ikke er langt borte fra en eneste av oss …» (Apostlenes gjerninger 17, 27)

Den fred sum Gud gir

«Jeg vet at når jeg søker min tilflukt hos Gud, så gir han en fred som denne verden ikke kan gi eller forstå, fred midt i en veldig vanskelig situasjon, når ting virkelig trykker meg ned. Han tar ikke forholdet bort, men når jeg ber om hjelp i vanskeligheter, hjelper Gud meg til å stå imot og til å hate bekymringen som bor i mitt kjød. Hvis jeg holder ut i fristelsen og motstår disse urolige tanker, hjelper Gud meg til å komme til hvile i prøvelsen. Jeg lærte å tro på hans kjærlighet og omsorg, og ikke på min egen fornuft. Han forandrer meg som person, så jeg ikke lenger trenger å være bekymret. Det er evangeliets herlighet!

Jeg har ofte tenkt på hva Elihu Pedersen sa til meg den gangen. Gud vil ta vare på meg, selv når min styrke kommer til kort. Jeg må stole på ham. Hvis jeg løfter hånden og sier: «Herren er nær!»  så tar han hånden min; så nær er han, hvert øyeblikk!»

Filipperne 4, 5-7 «La deres saktmodighet bli kjent av alle mennesker. Herren er nær! Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner komme frem for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus.»

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforsker hvordan Guds ord utfordrer oss og gjør oss i stand til å leve 100 % etter hans vilje, så vi ikke lenger trenger å falle i synd, men kan komme til et liv i seier.
Lær mer om AktivKristendom
Følg oss
Eksklusivt innhold
Lader
Kopiering av materiale fra Brunstad Christian Church sin nettside for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.