På leting etter jobb

Marie Lenk

<p class=”ingress”>
Usikkerhet. Det er dette ordet som kommer til meg når jeg tenker på verden vi lever i, spesielt når jeg tenker på økonomien.</p>
<p>
Hver dag kan vi lese i avisen om hvordan det går opp og ned på Wall Street og om det vanskelige jobbmarkedet. Det kan få mange mennesker i dag til å stresse eller bekymre seg, og spesielt de unge jobbsøkerne som skal starte en karriere.</p>
<p>
En venn av meg har akkurat opplevd å være jobbsøker, og jeg bestemte meg for å spørre henne om hvordan hun opplevde det. Jess er i 20-årene og er ei vennlig, utadvendt jente.</p>
<p>
Jeg møter Jess på en travel kaffebar midt i uken. Rundt oss bestiller arbeidsfolk kaffe og prøver å få mest mulig ut av lunsjpausen sin. Mens vi bestiller noe å drikke og snakker om hvordan uken har vært fram til nå, får jeg følelsen av at hun ikke lar seg stresse i de daglige gjøremålene. I stedet er hun lykkelig, avslappet og full av fred midt i en ellers travel hverdag.</p>
<h2>
– Jeg var litt skremt</h2>
<p>
Etter å ha jobbet i flere midlertidige jobber og drevet med fotografering ved siden av i noen år, bestemte Jess seg for å søke jobb som fulltids fotograf.</p>
<p>
– Jeg har en lidenskap for fotografering, forklarer hun, – og jeg vil så gjerne få mer erfaring slik at jeg en dag kan starte mitt eget fotostudio.</p>
<p>
Da Jess var midt i prosessen med å søke jobb merket hun fort at bekymringstanker meldte seg.</p>
<p>
– Noe av det aller første jeg tenkte på, var økonomien, forteller hun. – Jeg var litt skremt og fristet til å bli redd.</p>
<p>
Når disse tankene meldte seg, var det Guds ord som hjalp henne. Hun siterer Jak. 4,8:<span class=”bible-quote”> &laquo;Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere.&raquo;</span></p>
<p>
– Hvis jeg holder meg nær til Gud og hans ord, så vil han holde seg nær til meg og jeg blir fylt av hans Ånd i stedet for urolige tanker, forklarer hun.</p>
<h2>
Ikke bekymret for noe</h2>
<p>
Jess husker hvordan hun tok opp kampen mot bekymringstanker den tiden.</p>
<p>
– Du må kjempe for å komme til hvile midt i forandringene som skjer, sier hun. – Du kan bli fristet til å bekymre deg hundrevis av ganger over den samme tingen.</p>
<p>
Hun forklarer også hvordan versene i Fil. 4,6-7 var til styrke for henne: <span class=”bible-quote”>&laquo;Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.&raquo;</span></p>
<p>
– Først var det vanskelig for meg å be om noe slikt som en jobb, sier hun, – men disse versene var perfekt for min situasjon. Når hun ba til Gud, kom Jess til frihet fra disse bekymringstankene.<br />
<br />
– Etter at jeg ba så kjente jeg det at hele situasjonen var Guds verk – alt var i hans hender, sier hun med et smil. – Jeg kom til hvile og jeg visse hva jeg måtte gjøre.</p>
<div class=”quote-right”>
– Uansett hva, så er Gud trofast til å gi meg hvile når jeg søker det.</div>
<h2>
– Guds ord er sant!</h2>
<p>
Jess gikk på mange jobbintervjuer og fikk endelig et jobbtilbud, men hun sier hun ville hatt fred med det hele selv om det ikke hadde ordnet seg slik.<br />
<br />
– Hvis det ikke hadde resultert i en ny jobb, ville jeg fremdeles vært i hvilen, forklarer hun. -Uansett hva det gjelder, så er Gud trofast&nbsp;i å gi meg hvile når jeg søker det.</p>
<p>
Mens vi rydder bordet og gjør oss klare til å dra, spør jeg henne hva hun har lært av hele situasjonen.<br />
<br />
– Jeg har blitt fylt av takknemlighet, sier hun, – fordi Guds ord er sant. Det er sant som det står skrevet, og det er slik jeg opplevde det.</p>
<p>
På vei hjem fortsetter jeg å tenke på samtalen med Jess. Jeg vet at uansett hvilke situasjoner jeg er i, kan jeg be til Gud og lese hans ord for å komme til hvile. Hvor velsignet de er, disse som finner nøkkelen til glede og fred!</p>

This post is also available in: Engelsk

Du vil kanskje også være interessert i vår temaside om seier over synd.

OM OSS

HAR DU SPØRMÅL?
FÅ SVAR!