På leting etter jobb

På leting etter jobb

Hver dag kan vi lese i avisen om hvordan det går opp og ned på Wall Street og om det vanskelige jobbmarkedet. Det kan få mange mennesker i dag til å stresse eller bekymre seg, og spesielt de unge jobbsøkerne.

4 min. ·

Usikkerhet. Det er dette ordet som kommer til meg når jeg tenker på verden vi lever i, spesielt når jeg tenker på økonomien.

Hver dag kan vi lese i avisen om hvordan det går opp og ned på Wall Street og om det vanskelige jobbmarkedet. Det kan få mange mennesker i dag til å stresse eller bekymre seg, og spesielt de unge jobbsøkerne som skal starte en karriere.

En venn av meg har akkurat opplevd å være jobbsøker, og jeg bestemte meg for å spørre henne om hvordan hun opplevde det. Jess er i 20-årene og er ei vennlig, utadvendt jente.

Jeg møter Jess på en travel kaffebar midt i uken. Rundt oss bestiller arbeidsfolk kaffe og prøver å få mest mulig ut av lunsjpausen sin. Mens vi bestiller noe å drikke og snakker om hvordan uken har vært fram til nå, får jeg følelsen av at hun ikke lar seg stresse i de daglige gjøremålene. I stedet er hun lykkelig, avslappet og full av fred midt i en ellers travel hverdag.

– Jeg var litt skremt

Etter å ha jobbet i flere midlertidige jobber og drevet med fotografering ved siden av i noen år, bestemte Jess seg for å søke jobb som fulltids fotograf.

– Jeg har en lidenskap for fotografering, forklarer hun, – og jeg vil så gjerne få mer erfaring slik at jeg en dag kan starte mitt eget fotostudio.

Da Jess var midt i prosessen med å søke jobb merket hun fort at bekymringstanker meldte seg.

– Noe av det aller første jeg tenkte på, var økonomien, forteller hun. – Jeg var litt skremt og fristet til å bli redd.

Når disse tankene meldte seg, var det Guds ord som hjalp henne. Hun siterer Jak. 4,8: «Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere.»

– Hvis jeg holder meg nær til Gud og hans ord, så vil han holde seg nær til meg og jeg blir fylt av hans Ånd i stedet for urolige tanker, forklarer hun.

Ikke bekymret for noe

Jess husker hvordan hun tok opp kampen mot bekymringstanker den tiden.

– Du må kjempe for å komme til hvile midt i forandringene som skjer, sier hun. – Du kan bli fristet til å bekymre deg hundrevis av ganger over den samme tingen.

Hun forklarer også hvordan versene i Fil. 4,6-7 var til styrke for henne: «Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus.»

– Først var det vanskelig for meg å be om noe slikt som en jobb, sier hun, – men disse versene var perfekt for min situasjon. Når hun ba til Gud, kom Jess til frihet fra disse bekymringstankene.

– Etter at jeg ba så kjente jeg det at hele situasjonen var Guds verk – alt var i hans hender, sier hun med et smil. – Jeg kom til hvile og jeg visse hva jeg måtte gjøre.

– Guds ord er sant!

Jess gikk på mange jobbintervjuer og fikk endelig et jobbtilbud, men hun sier hun ville hatt fred med det hele selv om det ikke hadde ordnet seg slik.

– Hvis det ikke hadde resultert i en ny jobb, ville jeg fremdeles vært i hvilen, forklarer hun. -Uansett hva det gjelder, så er Gud trofast i å gi meg hvile når jeg søker det.

Mens vi rydder bordet og gjør oss klare til å dra, spør jeg henne hva hun har lært av hele situasjonen.

– Jeg har blitt fylt av takknemlighet, sier hun, – fordi Guds ord er sant. Det er sant som det står skrevet, og det er slik jeg opplevde det.

På vei hjem fortsetter jeg å tenke på samtalen med Jess. Jeg vet at uansett hvilke situasjoner jeg er i, kan jeg be til Gud og lese hans ord for å komme til hvile. Hvor velsignet de er, disse som finner nøkkelen til glede og fred!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.