Bli en sann kristen

Bli en sann kristen

Det er stor forskjell på de som kaller seg kristne. Hvor mange kan vi virkelig si herliggjør Gud med livene de lever?

3 min. ·

Det er stor forskjell på de som kaller seg kristne. La oss tenke litt på det store mangfoldet av «kristne»; hvor mange kan vi virkelig si herliggjør Gud med livene de lever?

Det er ikke vanskelig å bli kristen, og det burde det heller ikke være. Men, kan vi si at alle «kristne» skal arve himlenes rike?

Hva kreves egentlig av de som vil være kristne? Først må du ville bli en sann kristen, og så må du bestemme deg for å bli en. Mange har vokst opp som «kristne» uten virkelig å oppgi sitt gamle liv; de går alltid rundt med en dårlig samvittighet i seg. Andres kristendom er ikke annet enn et skuespill for mennesker. Men hva med deg? Har du ikke et sterkt ønske om å ha et nært forhold til Gud?

Invitasjonen fra Gud er åpen for alle, men avgjørelsen må du ta selv. Ikke vent med bestemmelsen. Du vil kanskje aldri få den samme sjansen igjen.

Tenk over livet

Du må komme til deg selv. «Da kom han til seg selv og sa … Jeg vil stå opp og gå til min far,» Lukas 15,17-18. Når du lever det vanlige såkalte kristenlivet som en synder, villeder du deg selv. Tenk over det. Du ønsker egentlig ikke å leve slik! Du ønsker ikke å late som om du er en kristen utad, mens på innsiden vet du at det er synden som driver deg. Kanskje du er bundet av lysten til penger, eller av urene tanker om det motsatte kjønn? Kanskje du vet at du er lat, eller din kristendom kun er for å få ære av mennesker? Du er blitt vant til å leve et liv som du i dypet av hjertet egentlig ikke ønsker å leve.

Tenk over livet ditt. Akkurat som den fortapte sønn vil du si, «hvorfor skal jeg leve slik som dette?» Hvorfor være ulykkelig, føle seg dømt i samvittigheten sin og være langt borte fra Gud? Han vil være veldig glad for å ta deg imot. Du kan leve ærlig fremfor Gud, med Den Hellige Ånd som din veileder.

Selverkjennelse

Erkjenn din synd. «Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet.» 1. Johannes 1,9. Både Jesus og Paulus befalte at du skulle slutte å synde (Johannes 8,11; 1. Kor. 15,34). «Hver den som blir i ham, synder ikke». 1. Johannes 3,6. De fleste kristne tar seg ikke bryet med å slutte å synde. Deres kristendom er kun for å lette på samvittigheten. Noen er så forherdet at de bruker sin kristendom som middel for å skaffe materielle goder. De klekker ut alle slags ideer for å tigge om penger mens de later som de er fromme kristne, men sannheten er at de er ganske fornøyd med sine syndige liv og det at de slipper unna med sine lure planer.

Hvis du erkjenner at du som kristen fortsatt synder og at du ikke har kommet til et liv i seier over synd, og du sørger over det, da er det håp for deg. Hvis du virkelig lengter etter seier, da er du klar for å overgi ditt liv helt til Gud. Hvis du er lei av synden kan du komme til Jesus som kan hjelpe deg (Matt. 11,28).

Fullstendig ærlig

Du må være fullstendig ærlig med deg selv og Gud. Kanskje du er smart og begavet, og kan få andre til å tro at du er en god kristen. Men du kan ikke lure Gud. Det er synd som er årsaken til skillet mellom oss og Gud. Gud er mektig til å hjelpe deg hvis du er villig til å slutte å synde og gi hele ditt liv til ham. Jesus kom til jorden for å frelse oss fra vår synd.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.