Det du gjør, gjør det av hjertet

Martha finner ut, på en veldig praktisk måte, hva det betyr å gjøre alt av hjertet som for Herren.

Skrevet av Martha Evangelisti
Det du gjør, gjør det av hjertet

Martha finner ut, på en veldig praktisk måte, hva det betyr å gjøre alt av hjertet som for Herren.

Det var eksamener å lese på, oppgaver å skrive, og haugen med skittentøy vokste. Det var kvelden da jeg skulle vært på ungdomsgruppens bibelundervisning, og jeg gikk glipp av den igjen. Jeg hadde lyst til å ta med de yngre søstrene mine på shopping og hjelpe en av vennene mine som hadde fått en ny baby, men jeg hadde ikke tid.

I stedet for å være sammen med vennene mine, var jeg hjemme med en haug med skittentøy og en bunke med skolebøker. «Jeg har ikke tid til å gjøre noe godt», tanken kom til meg idet jeg dro klærne mine ut av vaskemaskinen. Jeg stappet en ny haug inn i maskinen, når jeg plutselig merket at jeg var misfornøyd. Så husket jeg et vers. «Det dere gjør, gjør det av hjertet, som for Herren og ikke for mennesker.» Kolosserne 3, 23.

«Kan jeg vaske tøy som for Herren?», spure jeg meg selv. «Kan jeg gjøre skolearbeid som for Herren?» Jeg visste at svaret var «ja» fordi DET DERE GJØR omfattet begge disse tingene. I stedet for å klage og synes synd på meg selv mens jeg vasker tøy, kan jeg be for noen, tenke på Guds ord, eller til og med synge en oppbyggelig sang. I stedet for å gjøre skolearbeidet motvillig, kan jeg gjøre det flittig, og med takknemlighet for at jeg har muligheten til å ta en utdannelse.

Dette er de tingene jeg kan gjøre hver dag for å uttrykke min kjærlighet til Gud. Disse tingene er «gjemt» i tankene mine. De vil ikke gi meg pris og ære fra andre, men de vil gi meg Guds velsignelse over livet mitt!

Mens jeg vasket klær, fylte Guds ord meg med glede, og fridde meg ut fra misnøye!

«Ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord. Be til enhver tid i Ånden med all bønn og påkallelse. (…)» Efeserne 6, 17-18.Når jeg ber Gud om hjelp i forholdene mine, gir han meg sitt ord som er et effektivt våpen for å beseire misfornøyde tanker.

Væpnet med Guds ord kan jeg elske og tjene Gud hvor enn jeg er og i alt jeg gjør, jeg kan gjøre det av hjertet som for Herren!

 

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.

Last ned gratis e-bøk

Nåden i Jesus Kristus

Skrevet av Sigurd Bratlie

«Når en tenker på nåde, da tenker en nærmest på tilgivelse. Og da vi alle har syndet, så trenger vi nåde.» Slik åpner Sigurd Bratlie dette heftet om nåde. Men han fortsetter med å beskrive i detalj at nåden i Jesus Kristus betyr så mye mer enn tilgivelse. Det betyr også sannhet og hjelp. Det lærer oss ikke til henne, slik at vi kan være helt fri til å leve et liv i seier som fører til perfeksjon.