Det fjerde fantastiske løftet: Makt over folkeslagene, en jernstav, og morgenstjernen

Den fjerde artikkelen i en serie om våre evige belønninger.

Skrevet av Kathryn Albig med Bjørn Nilsen
Det fjerde fantastiske løftet: Makt over folkeslagene, en jernstav, og morgenstjernen
 • Det fjerde fantastiske løftet: Makt over folkeslagene, en jernstav, og morgenstjernen
 • «Den som seirer, og som tar vare på mine gjerninger inntil enden, ham vil jeg gi makt over folkeslagene. Han skal styre dem med jernstav og knuse dem som leirkar, slik som også jeg har fått det av min Far. Og jeg vil gi ham morgenstjernen.» Åpenbaringen 2,26-28

  Gud elsker sitt skaperverk. Synden ødela det, men nå har Gud en plan for å føre det tilbake til sin opprinnelige fullkomne tilstand, og han vil belønne dem som hjelper ham å gjennomføre denne planen.

  Synden ble født på grunn av Satans ønske om å sette seg over Gud, og det ødela harmonien i himmelen. Nå skal Gud utrydde all synd fra hele sitt skaperverk, på en slik måte at det ikke er noen mulighet for at det skjer igjen.

  Gud skapte menneskene med den hensikten at de skulle herske over synden. (1. Mosebok 4,7) Hele hans plan er at menneskeheten skal leve et liv der de hater og motstår synd, og sier ja til ham – å seire. En som seirer over synd i sitt eget liv beviser at Guds måte er fullkommen, og er en del av arbeidet for å utrydde synd for all evighet. Hver og en som gjør dette skal smake på de rike belønninger av å leve et slikt liv. Disse løftene gjelder for alle som seirer.

  Makt over folkeslagene – jernstaven

  Alle som seirer skal regjere på jorden med Jesus i tusenårsriket. (Åpenbaringen 20,6) Det skal være noe helt spesielt. Jesus skal ha sin base i Jerusalem, og brudeflokken sin spredt ut over jorden, der de helbreder og gjenoppretter. Verden er full av urettferdighet. Man ser for eksempel diktatorer, krigsforbrytelser, fattigdom. De uskyldige lider. Urettferdighet griper om seg i denne verden, på alle nivåer i samfunnet. Det er så mye elendighet, så mye som er galt med verden.

  Og du kan være med på å få orden på alt dette! Da trenger du en «jernstav». For å gå inn i forhold og begynne å ordne opp. Du vil være i stand til å frigjøre uskyldige mennesker som lider under undertrykkelse og overgrep. Da må du «knuse noen leirkar». En verden som raser sammen begynner å bli bygget opp igjen.

  Trening må til for å få tak i denne jernstaven. Når du begynner å herske over synden i ditt eget liv, er det treningsfeltet; det er der du får makt. Hvordan kan du bidra til å gjenopprette verden, med mindre du har lært å overvinne syndens og mørkets krefter? Jernstaven symboliserer den enorme kraften som finnes i et seirende liv!

  Når du ser smerten og lidelsen som så mange i denne verden må tåle, er det ikke da en trøst å vite at du ved din personlige trofasthet arbeider for å være i stand til å gjøre alt som er galt godt igjen?

  Morgenstjernen

  Peter beskriver morgenstjernen som «… det profetiske ord … som lyser på et mørkt sted, inntil dagen lyser fram og morgenstjernen går opp i deres hjerter.» 2. Peter 1,19.

  Det profetiske ord er Guds ord, og når du lar ordet skinne inn i de mørke områdene i livet ditt og få synden som bor der frem i lyset, og du er ydmyk til å ta nåden og bruke den til å seire over synden som du finner, da går morgenstjernen opp i ditt hjerte. Lys erstatter mørket, og hele tilværelsen blir lys. Etter hvert som flere og flere områder i livet ditt renses fra synd, vil du skinne klarere og klarere inntil morgenstjernen er din. Lysets fylde er i ditt vesen. (Salomos Ordspråk 4,18)

  Det handler ikke bare om å seire over synd, men det handler om å bli fri. Om å bli lykkeligere og lykkeligere. Lyset du får fra morgenstjernen stråler ut fra deg, og andre kan se Kristi liv i deg. De ser hvor tiltrekkende livet er. Livet ditt kan dra mennesker til Kristus!

  Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.