Elsker du Jesus nok til å dele denne artikkelen?

Elsker du Jesus nok til å dele denne artikkelen?

Det er lett å si at du elsker Jesus. Men er du villig til å bevise det?

4 min. ·

«Del dette innlegget hvis du elsker Jesus.» «Klikk ‘lik’ hvis du er takknemlig for hva Jesus har gjort for deg.» «Tagg noen hvis Jesus har frelst deg!»

Uttrykk som dette ligger strødd over hele Internett. De dukker opp som annonser, innlegg på sosiale medier og nettsidekampanjer. Og de lokker kristne lesere til å kommentere, dele og like, og spre et evangelium om «kjærlighet» og «tilgivelse».

Personlig elsker jeg Jesus. Jeg elsker ham av hele mitt hjerte. Han har faktisk frelst meg og jeg er svært takknemlig for det. Men jeg kan ikke annet enn føle at det er noe som mangler i slike appeller.

Hold mine bud

Jesus selv forteller oss interessant nok nøyaktig hva vi må gjøre for å bevise vår kjærlighet til ham. Og det innebærer ikke å «dele» eller «like» eller en «repost». Han sier: «Dersom dere elsker meg, da holder dere fast på mine bud.» Johannes 14,15.

Å holde Jesu bud betyr at vi er lydige mot hans ord; at vi gjør det han sier. Når Jesus for eksempel sier, «Døm ikke», (Matteus 7,1) skal vi gjøre akkurat det: slutte å dømme! Vår kjærlighet til Kristus er ikke bevist hvis vi avstår fra å uttale et fordømmende ord eller to. Den er bevist når vi gjør en bevisst innsats for å avstå helt og holdent fra å fordømme andre i vårt hjerte og sinn!

Likeledes når Jesus sier at vi skal holde våre hjerter rene med all iver (Matteus 5,21-30), så må vi høre på hans ord! Vi kan ikke være halvhjertet når det gjelder seksuelle lyster, hat, å dømme, eller noe annet som ville skille oss fra Gud. Vi må ta opp en kamp; vi må kjempe, slik at vi holder Jesu bud i våre egne liv. Dette betyr at det må lyde et klart og rungende «Nei!» i våre hjerter mot alt som er urent.

Ikke alle kommer inn i himlenes rike

Jesus sier, «Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himlenes rike, men den som gjør min himmelske Fars vilje.» Matteus 7,21.

Jeg tenker på hva disse ordene betyr i dagens sammenheng. På mange måter virker det som kristendommen har blitt vannet ut. Mange mennesker roper «Herre, Herre!» De registrerer sin religion på Facebook som «kristen», abonnerer på daglige bibelvers og nevner kanskje til og med Jesus et par ganger på pauserommet.

Men, hvor mange mennesker har en levende interesse i å oppnå Guds vilje med livet? Hvor mange holder faktisk hans bud? Hvor er den sanne kjærligheten til Kristus, den kjærligheten som ofrer sitt eget?

Mer enn en «like»

For min egen del ser jeg at sann kristendom og en sann kjærlighet til Kristus krever noe mye større enn bare å erkjenne at Jesus var «en grei fyr». Fordi sannheten er at Jesus ga sitt liv for meg. Han utøste sitt dyrebare blod slik at jeg kunne bli frelst fra min egen synd. Det fungerer ikke å si at jeg elsker Jesus hvis jeg overser hans ord, og hvis jeg ikke følger hans eksempel i å ofre min egen vilje. Å gjøre det ville være hykleri.

«Og dette er kjærligheten at vi vandrer etter hans bud.» 2. Johannes 1,6.

Vi beviser ikke vår kjærlighet til Jesus når vi «liker» et bilde eller selv når vi sukker «Ja!» og «Amen!» for noe som var ganske oppmuntrende. Vi beviser vår kjærlighet til Kristus når vi holder hans bud, når vi er lydige mot hans ord og Ånd i våre liv og daglige situasjoner. Dette er ekte kjærlighet, og er den eneste virkelige beundringen og kjærlighet som Jesus ønsker.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.