En åpen dør venter på deg!

En åpen dør venter på deg!

Du er invitert … til et helt nytt liv, fri fra det som er i din fortid.

3 min. ·

Min kjære venn!

Bare tenk, fra denne dagen fremover kan du forlate ditt gamle liv bak deg, og i stedet leve for Gud; et liv som bringer lykke og fred i hjertet.

Tiden du har tilbrakt i å leve etter dine lyster og innfall – tid som du ikke kan få tilbake. Men nå kan du omvende deg fra hjertet; du kan si farvel til måten du levde på – i synd og i dine lyster – og du kan velge å få en ny start. Jeg vil oppfordre deg til å stå fast i dette valget, uansett hvordan Satan, anklageren, vil overbevise deg om at du ikke har sjanse til å leve et helt nytt liv. Når Gud har åpnet en dør for deg, kan ingenting, selv ikke dine egne tanker og tvil, lukke den.

Effektene av synden er ubarmhjertige. De kan etterlate deg med anger og minner som er vanskelig å gi slipp på og glemme. Skyld og anger står der som ulver, klar til å rive deg i stykker inntil du ligger med ansiktet ned, svak og ødelagt. Men hvis du har bestemt deg for å omvende deg og følge Jesus, er det sant håp og en fremtid for deg. (Jeremias 29,11) Hvis du har bedt ham om å tilgi deg for dine tidligere synder, har han gjort det! Han har kastet alt minne om din synd i glemselens hav. (Mika 7,18-19) Det er bare én ting han er interessert i nå. Han er ekstremt interessert i å gi deg et vellykket liv i seier over synd. Han har åpnet en ny dør for deg! Gjennom denne døren er et nytt liv, muligheten til en gang for alle å si farvel til de gamle veiene og å strekke seg ut etter en lys og ren fremtid, en trygg og lykkelig fremtid! I tro kan vi da si som apostelen Paulus: «Jeg glemmer det som ligger bak og strekker meg ut etter det som er foran …»  Filipperne 3,13.

Nøkkelen nå er å være våken og på vakt i dine tanker, klar for når Satan kommer for å bryte deg ned. Han elsker å slenge fortiden i ansiktet ditt og forsøke å så litt tvil i tankene dine, med en gang han får sjansen. Men selv om det han sier synes å være sant, er Satan løgnens far, og han kommer alltid til å utelate den viktigste sannheten – nemlig at det ikke er en eneste synd som Jesus ikke har dødd for, og ikke en eneste synd som er så forferdelig at du ikke kan bli et helt nytt menneske ved å følge ham.

«… synden [ligger] på lur ved døren. Den har lyst på deg, men du skal herske over den.» 1. Mosebok 4,7.

Ha tro! Ha tro på ham som har åpnet denne veien. Han kjenner din fortid, men han har også en rik, seiersrik fremtid for deg! Tro er noe du kan be om hvis du mangler den. Be til Gud om tro og styrke til å stå, bruk tiden din til å lese hans ord og å være sammen med hans sanne disipler. Ved å gjøre dette vil du nære din ånd og væpne deg slik at du er klar når Satan kommer for å angripe. (Efeserne 6,10-18; 1. Peter 5,8-9) Vær flittig i dette.

«Jeg vet om dine gjerninger: Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør, og ingen kan lukke den igjen.» Åpenbaringen 3,8.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.