Om ossKontakt
Lader

Er jeg frelst? Hvordan kan jeg være sikker på det?

Dette er et spørsmål mange sikkert har stilt seg selv – hvordan kan jeg være sikker på at jeg er frelst?

3 min. ·

Dette er et spørsmål mange sikkert har stilt seg selv – hvordan kan jeg være sikker på at jeg er frelst?

Da en spurte Jesus om det er mange som blir frelst, svarte han ikke konkret på spørsmålet, men Han sa: ‹‹Kjemp for å komme inn gjennom den trange dør!›› (Lukas 13,24). Fra dette forstår vi at de som blir frelst er de som går igjennom den trange dør. Men hva er så den trange dør? Det kan vi lese om i neste kapittel i vers 26-33. Enkelt sagt så er det å gi opp alt i denne verden og hate mitt eget liv. (Les også Johannesevangeliet 12,25).

Falske profeter og den brede dør

Jesus taler også om den smale dør i Matteus 7,13-14. Der taler han om to dører og to veier: Den smale dør og den trange vei som fører til liv, og den brede dør og den brede vei som fører til fortapelse. Mange tror at den brede vei er verden og at de som går den ikke er troende, men det kommer klart fram at Jesus taler til mennesker som søker himmelens rike: ‹‹Gå inn gjennom den trange dør,›› sier Han. Og i vers 15 advarer Han oss mot falske profeter.

Falske profeter forkynner for folk at de skal gå igjennom den brede dør hvor det ikke er nødvendig å oppgi alt for å bli frelst. De får deg til å tro at du kan tjene både Gud og mammon, men Jesus gjør det veldig klart at det ikke er mulig (Matteus 6,24), og så ender det med fortapelse.

Jesu advarsel om de falske profetene må jeg ta alvorlig til hjertet, for sannheten er at det alltid har vært mange falske profeter og få sanne. Da Josafat spurte Herren om de skulle gå til krig eller ikke, var det 400 falske profeter og kun én sann. (2. krønikebok 18). Paulus vitnet ‹‹Vi er i alle fall ikke lik mange andre, som vil gjøre penger på Guds ord.›› (2. korinterne 2,17.) Disse handlerne søker sitt eget, så det er viktig for dem å gjøre døren og veien bred, slik at de kan få så mange som mulig til samlingene sine.

Gå igjennom den smale dør og bli frelst

Jeg må kjempe for å komme meg igjennom den smale dør, fordi etter min natur vil jeg gjerne bevare livet mitt i denne verden og være kristen samtidig. Jeg må kjempe for å holde Jesu bud, for det vil føre til en sann erkjennelse om hvor korrupt livet mitt er, slik at jeg begynner å hate det.

Når jeg har gått igjennom den smale dør er det kun én ting jeg vil, og det er å gjøre Guds vilje og behage ham. Jeg hater mitt eget liv, og jeg er ferdig med denne verden. Den har ikke lenger noe å tilby meg. Da kan jeg gå fremad på den smale vei og si som Paulus: ‹‹Men én ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet, mot den seiersprisen som Gud fra det høye har kalt oss til i Kristus Jesus.›› (Filipperne 3,13-14.) Med en slik tankegang kan jeg være sikker på at jeg er frelst.

Forfatter
Tom Harris
9

Siterte bibelvers er hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB88/07), utgitt av Norsk Bibel.

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforsker hvordan Guds ord utfordrer oss og gjør oss i stand til å leve 100 % etter hans vilje, så vi ikke lenger trenger å falle i synd, men kan komme til et liv i seier.
Lær mer om AktivKristendom
Følg oss
Eksklusivt innhold
Lader
Kopiering av materiale fra Brunstad Christian Church sin nettside for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.