Et himmelvendt syn

Et himmelvendt syn

Fra han var tenåring har Jerry Graham gradvis mistet synet. Han har en genetisk øyesykdom det ikke finnes noen kur mot, men midt i dette har Jerry fått et himmelvendt syn.

5 min. ·

Fra han var tenåring har Jerry Graham gradvis mistet synet. Han har en genetisk øyesykdom det ikke finnes noen kur mot, men midt i dette har Jerry fått et himmelvendt syn.

Gud hadde en annen plan

—Selvfølgelig håpet jeg alltid på at synet mitt skulle bedre seg, forteller Jerry. Men jeg kjente at Gud hadde en annen plan. Mitt største ønske var å være ham til behag. Ved en anledning hadde vi et bønnemøte i menigheten, og en etter en reiste folk seg og ba om forbønn for det ene og det andre. Noen spurte meg om hva jeg ville be om, og jeg ba om mer forståelse for Gud. Jeg kan si deg at han hørte den bønnen og svarte meg!

—Jeg merket godt at Gud gjorde noe i meg gjennom alt dette.—Jeg ville ikke at det skulle stoppe, selv om det skjedde gjennom mye lidelse.

Et himmelvendt syn

—Det er en innsjø i nærheten med mange turstier, hvor jeg ofte drar. Der får jeg god anledning til å be. Jeg husker spesielt en dag som jeg var ekstra nedfor, gikk jeg og ba til Gud i min nød. På et tidspunkt så jeg opp på himmelen og tenkte, «der oppe er det ingen problemer».

—Da kom versene i 2. Korintierne 4, 17-18 for meg: «For vår trengsel er kortvarig og lett, og virker for oss en evig fylde av herlighet i overmål på overmål. Vi har ikke det synlige for øyet, men det usynlige. For det synlige varer en kort stund, men det usynlige er evig.»

—Det var som er frigjørende lys, og det styrket meg kraftig. Omstendighetene mine endret seg ikke, men mitt himmelske syn endret seg.

En bred vennekrets

I dag er Jerry i stand til å gjøre mange ting andre mennesker kan: Han går på tur, sitter barnevakt for barnebarnet sitt og lager mat. Den hvite stokken hans hjelper ham å navigere, og han har funnet måter å holde kontakten med vennene sine.

—Etter møter finner jeg meg ofte en plass å sitte, og folk kommer bort og setter seg ned med meg. Jeg har hatt mange utrolig gode samtaler på den måten, og siden jeg ikke kan velge hvilke personer som kommer bort, har jeg fått en bred vennekrets. Det kan også være ganske morsomt: Jeg har ofte oppdaget at personen jeg snakket til var feil person, eller at personen har gått sin vei. Og der har jeg sittet og snakket ut i tomme luften!

«Jeg tenker på det jeg får»

—Det lønner seg for meg å tenke på det jeg får —ikke på hva jeg går glipp av. Jeg har venner over hele verden. Jeg er fylt av takknemlighet, og en økende grad av tilfredshet. Jeg har mennesker i livet som jeg bryr meg om, og som bryr seg om meg. Jeg har aldri manglet noe i denne verden—jeg har faktisk mer enn det jeg trenger.

—Jeg kan se frem til en evighet sammen med de beste og herligste menneskene som noensinne har levd på denne jorden. Mangler jeg noe? Nei. Men det er mange lidelser i dette livet. Det er bare et spørsmål om hvor blikket mitt er vendt.

—Kanskje har jeg bare en dag igjen å leve, kanksje et år, eller tretti år. Kanskje får jeg synet tilbake en dag og kanskje ikke. Så lenge jeg kan lære mer av Gud, -hvilken forskjell gjør det? Han har jo allerede gitt meg det mest verdifulle. Hvis jeg vinner hele verden, men mister sjelen min, hva godt ville det gjøre meg? Det ville blitt et tap for evigheten!

«Ingen fristelse er for stor»

Til tross for tilstanden sin, er Jerry sikker i sin tro til Gud og hans Ord. Han trekker frem et vers i 1. Korintierne 10, 13, som har vært til hjelp for ham: «Dere har ikke møtt noen fristelse som mennesker ikke kan tåle. Og Gud er trofast. Han skal ikke la dere bli fristet over evne, men gjøre både fristelsen og utgangen på den slik at dere kan tåle den.»

—Dette verset er et kraftig åndelig våpen. Gud har sagt at han ikke lar oss friste over evne, men vår menneskelige natur vil ha oss til å tro det motsatte: «Dette er for mye for meg, jeg klarer det ikke, osv.» Hvem skal jeg tro på? For meg er svaret åpenlyst: «La det stå fast at Gud er sannferdig, men hvert menneske er en løgner!» (Romerne 3,4)

—Vi må enten tro på Gud eller på våre egne følelser, og det er tydelig at Gud er trofast selv når følelsene våre vakler. Jeg tror alle som elsker sannheten forstår dette. Det står også skrevet at vi ikke skylder kjødet noe. Slike tanker og følelser kan komme, men vi trenger ikke å slave under dem.

—Disse er herlige og frigjørende ord! Jeg håper virkelig at alle i denne verden kan få del i det! Da vil Satan og alle hans løgner bli brakt til taushet i all evighet. Det blir en lykkelig dag!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.