Finnes Gud virkelig?

Finnes Gud virkelig?

Jeg er på jakt etter et unektelig svar.

6 min. ·

Ingen av de svarene jeg har hørt har vært nok til å overbevise meg om at Gud finnes. Inntil nå.

På jakt

Vi kan snakke om vakre blomster og majestetiske trær. Vi kan snakke om babyens små fingernegler og DNA-koden. Vi kan snakke om gravitasjon. Eller ikke.

Alt dette er overbevisende, og hvis jeg er ærlig, bør de være nok til å overbevise meg om at Gud finnes. Men jeg er på jakt etter en enda sterkere bevis på at Gud finnes – et unektelig svar.

Jeg har mange kristne venner. Noen av dem har opplevd sykdom, noen har opplevd tragiske tap, noen har opplevd mirakler, og noen har ikke en dramatisk historie å fortelle, men i min jakt etter bevis for Guds eksistens, ga de alle det samme rungende svaret:

«Jeg vet at Gud eksisterer fordi jeg har opplevd ham personlig.»

Nå er jeg fascinert. Jeg ønsker å vite mer.

En personlig Gud?

Dianna, 30, er en singel kvinne fra Detroit i USA, med en grad i biologi. Hun er ivrig etter å fortelle om hvordan hun har opplevd Gud personlig i sitt liv. «I 1. Kongebok står det skrevet om en “stille susen”, og slik har jeg opplevd Gud. Det er ikke med store, støyende tegn eller lyder, men han leder hjertet mitt forsiktig. Når jeg er stille, taler han til meg – «Hvordan snakker du til folk; hvordan oppfører du deg; hva gjør du når ingen ser deg?» Jeg kjenner at han veileder meg gjennom mange vanskelige situasjoner, og ettersom jeg adlyder ham, opplever jeg at jeg ved hans hjelp blir renset fra synden som jeg ble født med.»

Renset fra synd? Jeg lurer på hva hun mener med dette.

Det blir klarere da Dietrich, 30, en av ungdomslederne fra Brunstad Christian Church i Ohio i USA, vitner om hvordan Gud har gjort det umulige mulig i hans liv.

«Jeg pleide å være en slave av det som kom lettest og mest naturlig. Jeg ble fort sint, løy mer enn jeg fortalte sannheten, og kunne ikke si «nei» til mine lyster. Dette gjorde meg ulykkelig og tom på innsiden. Da jeg ga mitt hjerte til Gud forsto jeg at jeg måtte kjempe mot synden inni meg og gå til ham for å få hjelp når jeg ble fristet, og jeg har opplevd hans hjelp om og om igjen. Sakte har jeg sett mine svakeste punkter bli til styrker – ingenting av dette ville overhodet ha vært mulig uten Guds hjelp hvert steg på veien.»

Satt på prøve

Teresa, 42, er en livlig kvinne fra Vancouver i Canada. Hun har alltid trodd på Gud, men hennes tro ble virkelig satt på prøve da hennes yngste datter ble født med en rekke livstruende komplikasjoner. Hun sier at hennes liv ville ha vært tomt uten Gud.

«Hvor kan man henvende seg i sin nød? I de vanskelige situasjonene i livet kan mennesker bare trøste med sjeliske ord, men Guds ord bringer liv! Jeg har opplevd dette personlig – han er trofast!»

Jeg får snakke med en annen ung mor, Elizabeth, 31, fra Winnipeg i Canada. Hun har flammende rødt hår, og ble født med et tilsvarende temperament – et ukontrollert temperament som gjorde at hun ble sendt til rektors kontor hver uke da hun gikk på skolen. Hvordan ble denne frekke jenta forvandlet til en fantastisk mor, kone og venn?

Hun forklarer: «I den grad at jeg har trodd på Gud og den hjelpen han kunne gi meg personlig, har jeg opplevd ekte hjelp! Den dype freden, gleden og stadig økende tilfredsstillelsen i livet er i direkte samsvar med min tro på Gud. Jeg vet at uten Gud i livet, ville jeg ha såret og gjort skade på min familie, men ved hans hjelp kan min mann og mine barn i stedet bare oppleve tålmodighet, varme og godhet hos meg.»

Å oppleve Gud

Derek, 24, er en ganske vanlig ung mann fra Urbana i USA. I en ung alder valgte han å tro på at Gud finnes. «Jeg har opplevd hans utrolige godhet og hjelp, og jeg har opplevd hans strenghet og tukt. Å oppleve begge disse sidene av Gud på en slik personlig måte har gjort min tro på ham stadig sterkere.»

Jeg tror at det han mener er at Gud ikke bare er en «hyggelig bestefar», men at han også taler til Derek om det han gjør galt. Han skinner et lys på synd, og lærer Derek om hva han trenger å rense ut av livet sitt. I sin godhet kommer Gud med hjelp og styrke til å få gjennomført dette.

En av de klareste svarene kommer fra Marc, 38, fra Winnipeg i Canada. «Jeg snakker med Gud og han snakker til meg. Jeg spør ham om ting, og han gir meg svar. Han sendte meg Den Hellige Ånd, som er i meg, og denne Ånd gir meg kraft til å seire over synden. Når jeg spør ham om hjelp, hjelper han meg! Han leder meg og forteller meg hva jeg skal gjøre og si. I Bibelen lover Gud at hvis jeg følger hans lover, skal han lønne meg, og jeg opplever at når jeg følger hans lover i livet, belønner han meg akkurat slik som han har lovet. Det er alt for mye til bare å være en tilfeldighet.»

Forvandling

Hver av disse menneskene har opplevd at de blir forvandlet på innsiden ved Guds personlige hjelp. De har fått adgang til en strømkilde som, hvis de oppfyller sin del av avtalen, gir dem kraft til å leve og herske over synden.

Dietrich sier: «Gud lever, og han gjør fortsatt mirakler. Det er HELT sikkert at han hjelper deg og svarer deg hvis du roper til ham. Hold deg nær til ham, og han vil holde seg nær til deg!»

«Tro på at Gud finnes og at han lønner dem som søker ham,» legger Derek til, og refererer til Hebreerne 11, 6. «Gi ditt liv til Gud i tro på at han finnes; søk ham personlig, og han vil bli din Gud, din venn og din hjelper!»

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.