Gud skapte meg akkurat som jeg er!

Gud skapte meg akkurat som jeg er!

Anna fant frihet ved å innse at Gud skapte henne akkurat som hun er.

5 min. ·

Anna Merkle er en veldig glad, fri og morsom jente. Men det har visstnok ikke alltid vært tilfelle. Hun pleide å slite med å bry seg for mye om hva andre synes om henne. Det påvirket hennes glede. Hun forteller om hvordan dette endret seg for henne.

«Jeg pleide å tenke, ‘Hva synes de om meg? De liker meg sannsynligvis ikke,’ osv. Jeg var redd for hvordan folk ville reagere når jeg gjorde ting. Jeg ville at de skulle godkjenne meg. Selv når det gjaldt enkle ting, som en Instagram post, for eksempel.»

En ny tenkemåte

På et ungdomsmøte i menigheten sin hørte Anna en dag et budskap som virkelig fikk henne til å høre etter. Ungdomslederen sa at vårt kall som kristne er å ha et ekstremt lykkelig liv. Han leste fra Romerne 8,28: «For vi vet at alle ting samvirker til gode for dem som elsker Gud, dem som etter hans råd er kalt.» Selv om Anna hadde hørt dette budskapet mange ganger før, skjønte hun for første gang virkelig hvordan dette gjaldt i sitt eget liv. Hun hadde sett helt feil på det; hennes lykke var ikke avhengig av andre mennesker i det hele tatt. Hvis hun elsket Gud, så var det som andre tenkte om henne ingen ting å bekymre seg for. Gud har alltid hatt hennes beste i tankene, og alt ville samvirke til gode!

«Hva andre tenker om meg har ingen betydning i mitt liv. Man kaster bort så mye tid på å tenke slik; det kan faktisk være veldig selvsentrert.» Anna bestemte seg for at hun skulle begynne å leve sitt liv kun for Gud. Hun begynte å lese så mye som mulig i Bibelen og i kristen litteratur. «Jesus ble min venn, og jeg kunne virkelig stole på ham.»

«Menneskefrykt fører i snare, men den som setter sin lit til Herren, han blir berget.» (Ordspråk 29,25)

En personlighet i Gud

«Jeg begynte å innse at det er kjempeviktig at man har sin egen personlighet, og lever sitt liv for Gud. Folk er ulike – de kler seg forskjellige, de oppfører seg forskjellige. Gud vil at jeg skal være en personlighet i ham. Det er noe så stort for meg. Gud har en plan for oss alle. Da jeg innså det, skjønte jeg at han hadde skapt meg etter sin plan for meg og mitt liv, og at han kan bruke meg akkurat slik jeg er!

Jeg er ikke veldig flink i sport, for eksempel, og det er lett å tenke at jeg bør være det, fordi mange andre på min alder er det. Men jeg liker musikk og media. Det handler om å finne sin plass og bruke det Gud har gitt en til å være en velsignelse. Gud har jo gitt det til meg, og han skapte meg på denne måten, så hvorfor skulle jeg bekymre meg for sport eller slike ting?»

Anna bestemte seg for at hun ønsket å være den type person som alltid er i godt humør. Ikke overfladisk, men innerst inne, en ekte og varig glede. Hun visste at det bare var mulig ved å leve livet sitt for Gud. Og hun oppdaget at når hun lever for Gud kan hun også være en velsignelse og gjøre godt for de andre.

Ingenting kan stjele min glede!

«Det er bare helt utrolig hvordan Gud arbeider; han har allerede gjort et under i meg. Jeg har forandret meg mye fra hvordan jeg var. Jeg kan være lykkelig hele tiden. Ingenting kan stjele min glede!»

Hun fristes fortsatt til bekymring om hva andre mener; fristet til å søke ære fra mennesker i stedet for ære fra Gud. Men nå kjemper hun mot det og lar det ikke ha makt over henne eller påvirke henne.

«Ikke å gi seg, det er et godt motto å ha. Og det er virkelig målet mitt. Jeg tenker ofte på verset i Jesaja 40,31: «Men de som venter på Herren, får ny kraft.» Vi har alltid en forbindelse med Gud gjennom våre bønner, og vi kan alltid få styrke. Når situasjoner kommer der jeg er fristet til å bry meg om hva folk synes, er det første jeg gjør å be; da får jeg styrke til å komme gjennom situasjonen. Man må be og tro.

Det er sann glede! Jeg later ikke bare som; jeg er virkelig glad! Akkurat nå er jeg den lykkeligste jeg noen gang har vært i mitt liv!» Hun er ikke lenger en slave av menneskefrykt.

«Jeg hørte en gang noen si at jeg kanskje er  den eneste bibelen som folk rundt meg leser,» avslutter hun. Målet hennes er å være denne «Bibelen som snakker og går». At alle rundt henne gjennom hennes liv kan se hva det betyr å ha et liv med Jesus.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.