Her i dag, o Herre, hjelp meg du

Les historien bak denne sangen om det og ikke bekymre seg om fremtiden, og lytt til sangen!

Som ung jente hadde Helen mange tanker om fremtiden og spørsmål om hvordan Gud ville at hun skulle leve sitt liv. I hennes nød for å finne Guds vilje inspirerte han henne til å skrive denne sangen. Den hjalp henne gjennom disse tider, og har hjulpet mange andre siden. Les hennes historie og lytt til sangen selv!

«Tenårene» og «tyveårene» kan være en tid med forandring og beslutning for mange unge mennesker. Kanskje blir de gift, eller fortsetter sin utdanning og begynner på en karriere, mens andre slett ikke er sikker på hva de skal gjøre med livet.

For meg, som ugift kvinne i midten av tjueårene, var det en tid da jeg hadde mange tanker om hva fremtiden ville bringe. Mitt eneste ønske var å finne Guds vilje for mitt liv og å utføre den, men bekymringstanker snek seg likevel inn, og jeg lurte på mange ting. Hvordan kan jeg være sikker på Guds vilje når det gjelder ekteskap, for eksempel? Hvis en ung mann skulle fri til meg, selv en kristen ung mann, hvordan ville jeg være sikker på at dette var Guds plan for meg? Den gangen bodde jeg i et fremmed land, prøvde å lære et fremmedspråk, og følte meg faktisk litt fortapt og usikker på fremtiden.

I min nød ba jeg til Gud om han ville hjelpe meg med tankene mine. Gud hadde alltid tatt ekstremt godt vare på meg, og jeg ville ikke tvile på ham nå. Ingenting oppnås uten kamp, men i min kamp kom Guds ord meg til hjelp, og versene i Matteus 6,33-34 ble veldig levende for meg. «Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg! Vær da ikke bekymret for morgendagen…» Det ble veldig klart for meg at jeg ikke trenger å bekymre meg for noe! Gud ville lede meg og vise meg sin vilje, én dag av gangen.

Troen og tilliten til Gud vokste i mitt hjerte. I dag kunne jeg leve for Gud av hele mitt hjerte, og han ville ta vare på morgendagen. Min lengsel var å lytte til hans røst og la ham lede meg. Gud ga meg en sang som styrket meg på den tiden, og har hjulpet meg i de mange livsfasene som fulgte. Jeg takker Gud for hans godhet og hans omsorg, og at når troen prøves på nye områder, så forblir hans ord og løfter sanne. Det er trygt å stole på ham og lære å leve, «her i dag!»

Sangteksten:

Her i dag, o Herre, hjelp meg du
stole på din kjærlighet og visdom.
Som min dag – slik vil din nåde bli.
hver en stund kan gi meg evig rikdom.

Her i dag – her i dag –
ei bekymret for i morgen.
ved din nåde fører du min sak.
Jeg blir fri bekymringen og sorgen.

Satan prøver røve bort min fred,
tynge meg med tanker om i morgen.
Men hans anslag lykkes ikke mer.
Jeg i tro kan kaste bort den sorgen.

Her i dag – her i dag –
ei bekymret for i morgen.
ved din nåde fører du min sak.
Jeg blir fri bekymringen og sorgen.

Det du sender på min fremtids vei
måler du i kjærlighet så nøye.
Men «i dag» – en gave er fra deg.
For din plan i tro jeg vil meg bøye.

Her i dag – her i dag –
ei bekymret for i morgen.
ved din nåde fører du min sak.
Jeg blir fri bekymringen og sorgen.

Herrens Veier #197
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Norway | brunstad.org

Dette innlegget er tilgjengelig på

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.