Hva bor i ditt hjerte?

Hva bor i ditt hjerte?

Gud ser til hjertet, og hva ser han der inne?

3 min. ·

Gud ser til hjertet, og hva ser han der inne?

I Jesu dager så menneskene ingen ytre herlighet ved Jesu liv. Men om plutselig hans hjertedør var blitt åpnet for deres øyne, så ville de ha blitt blendet av den overvettes rike herlighet som var der inne. Da ville de ha sett gudesønnen i sin kraft og herlighet vandrende omkring i sitt hjertepalass.

Hva inntrykk ville menneskene få om de plutselig fikk se inn i vårt tankeliv, inn i våre hjertekammere? Om de kunne gå fra rom til rom, hva ville de få se?

Ditt hjertes vegger

Ville dine motstanderes hjerter smelte om de fikk se inn i ditt hjertes bønnekammer, og der se veggene tett innrisset med navn, og da også finne sine egne navn dypt innrisset med kjærlighet og omsorg? Eller kanskje de der bare fikk se din families navn og noen få navn av dine beste venner, kanskje også svakt innrisset? Eller kanskje de fikk se inn i et mørkt og kaldt rom hvor de så vidt kunne se noen få rester etter noen utviskede navn? Eller ville de bli slått av forundring når de fikk komme inn i fredens kammer og fikk kjenne den velsignede himmelske fred som var der inne?

Hvordan ville det være å se inn i rettferdighetens og kjærlighetens saler? Ville de se veggene fullt besatt med alle slags vemmelige avguder likesom Israels eldste hadde det i sine hjerter? (Esekiel 8,10; Esekiel 14,3) Eller ville de se veggene fullt besatt med kjærlighetens og rettferdighetens lover, risset inn med Jesu egen hånd, og se Faderen og Sønnen sitte ved din side for å holde nattverd med deg? (Hebreerne 10,16; Johannes 14,23; Åpenbaringen 3,20)

Bevar ditt hjerte

Dessverre finnes det mange uhyggelige og farlige hjerter. Glytter man litt på døren, hopper det ut alle slags stygge kryp. Giftige slanger rekker ut sin tunge og sprøyter ut sin drepende gift. Godt ville det være om slike hjerter bar store og tydelige varselsskilt, da hele deres livsområde er livsfarlig på grunn av de mange stygge fallgruber.

Men det er klart at våre hjerter ikke trenger å være slikt. Vi får derimot denne formaningen: «Bevar ditt hjerte fremfor alt det som bevares, for livet utgår fra det.» Ordspråk 4,23.

En fredens bolig

Ja, store ting kan Herren gjøre med et menneske. Han kan frelse, omskape og forvandle oss. Han kan rense våre hjerter og pryde vårt hjertes bolig med de kosteligste ting. Vi bærer huset med oss hvor vi ferdes, en fredens bolig midt i denne urolige og bekymringsfulle verden. En bolig som ingen makt på jorden mot vår vilje kan trenge inn i og ødelegge.
Dette er en redigert versjon av en artikkel som først ble publisert i menighetsbladet «Skjulte Skatter» i september 1947.
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag | brunstad.org

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.