Hva «livets hemmelighet» betyr for meg

Hva «livets hemmelighet» betyr for meg

Hva er livet? Dette er et spørsmål jeg har hørt mange spør, og noe jeg ofte har spurt meg selv.

5 min. ·

Livet kan virke litt gåtefullt. Det skjer ting med oss ​​og mennesker nær oss som vi ikke forstår, eller ikke forstår hvorfor. Det er ting vi ønsker og som vi ber Gud om, men av en eller annen grunn har vi bare ikke medgang. Og likevel … er ikke hele hensikten for oss at vi i våre daglige situasjoner og omstendigheter finner livets «hemmelighet»?

Livet går ikke som planlagt

Som ungdom som vokser opp, kan jeg ha alle slags ambisjoner og mål for livet mitt: «Når jeg blir eldre, skal jeg studere, få jobb, tjene så mye penger, bli gift, få et hus, en bil, en familie, og livet vil være bra».

Men livet går ikke slik jeg hadde planlagt, og jeg får panikk og tviler på at Gud bryr seg eller i det hele tatt finnes. Sykdom kommer, studiene går ikke helt som planlagt, jeg får ikke den jobben jeg ønsket, jeg tjener ikke nok penger, jeg har ikke råd til det perfekte huset eller den perfekte bilen. Og i tillegg er jeg ikke engang gift, selv om alle andre rundt meg er det.

Hvordan reagerer jeg? Sier jeg kanskje, «Livet er bare ikke rettferdig …»?

Men jo mer jeg setter spørsmålstegn ved Gud og står ham imot, jo vanskeligere og mer elendig blir livet mitt. Så hva ønsker Gud fra meg?

Jeg har et valg

«Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din forstand! Kjenn ham på alle dine veier! Så skal han gjøre dine stier rette.» Salomos Ordspråk 3,5-6.

Gud skapte jorden og ga meg en fri vilje, et valg, og det er opp til meg hva jeg velger. Han fører meg gjennom noe for å gjøre meg sterkere og til en bedre person. Han har noe stort som venter meg (2 Peter 1: 3-4), og vil at jeg skal leve livet mitt som en disippel. Han bruker såkalte «vanskelige» mennesker og situasjoner for å vise meg elendigheten dypt inne i meg. Det er ikke disse menneskene eller situasjonene som er problemet, men reaksjonen som kommer opp fra min natur – og det er noe jeg kan velge å gjøre noe med! Jeg kan velge å gjøre Guds vilje i stedet for min egen.

Å anerkjenne dette fører meg til en overraskende sannhet: Dette var jo Guds hensikt hele tiden …

Livets hemmelighet

Guds hensikt for meg er at jeg kan finne sann lykke, og det kommer ved å gi opp min egen vilje og planer, og bruke hver mulighet som Gud har forberedt for meg. Jeg kan velge enten å lytte til mine egne fornuftstanker, selvmedlidenhet og stolthet, eller velge å bruke det som jeg møter til å få mest mulig ut av det.

Livet kan bli spennende og nytt når jeg ser at Gud styrer det hele og har den perfekte planen for meg. Jeg kan våkne opp hver morgen og glede meg over at jeg har en ny dag. Mer tid til å finne denne hemmeligheten i livet; hemmeligheten til å være lykkelig ved å gjøre andre lykkelige. Ikke leve for meg selv. Å være takknemlig selv om jeg føler meg utmattet eller når jeg har det vondt.

Jeg tror ikke at noen virkelig har svaret på «Hva er livets hemmelighet?», Men jeg kan bruke min tid på jorden for å finne denne hemmeligheten. Disse skylapper som blindet meg kan fjernes når jeg slutter å tenke på meg selv og begynner å tenke på det skjulte arbeidet som Gud ønsker å gjøre i meg.

Så, hvor enn jeg er i livet, og uansett omstendigheter, vil jeg ha som mål å søke og finne den indre hemmeligheten til et lykkelig liv – akkurat som Jesus gjorde hver dag da han ga opp sin egen vilje og sine lyster og levde bare for Guds ansikt. Jesus er mitt forbilde og forløper, og han ble fristet i alt i likhet med meg, så det er ingen unnskyldning for meg. På denne måten blir jeg forvandlet til å være mer som ham, og det gjør livet så verdt å leve!

Det er en hemmelighet, siden ingen andre vet hva jeg tenker, hvordan jeg føler meg, hva jeg går gjennom eller hvordan dagen min, uken, måneden eller de siste årene har gått.

Å være tilfreds

«Jeg sier ikke dette fordi jeg har manglet noe. For jeg har lært å være fornøyd med det jeg har.» Filipperne 4,11.

Uansett hva jeg har gått gjennom eller hva jeg skal gjennomgå, lærer jeg å akseptere mine forhold og stoler på at det er det aller beste for meg. Kanskje får jeg aldri de tingene jeg forventer eller synes jeg burde ha, men jeg kan lære å ta imot det livet som Gud har planlagt fullkomment for meg – et liv som fører til guddommelig natur hvis jeg lærer å ta situasjoner på riktig måte! (2. Peter 1,4) Hva kan være bedre enn at Åndens frukt, som kjærlighet, glede, fred og tålmodighet – med andre ord, guddommelig natur – blomstrer i livet mitt slik at jeg alltid er i hvile og alltid er takknemlig?

Det er ikke bare livets hemmelighet, men hemmeligheten til et lykkelig liv. Når jeg slipper hva jeg vil ha, og tror at alt som kommer i min vei er det aller beste, fører dette til et godt liv både her på jorden og i all evighet.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.