Hvorfor singellivet ikke bekymrer meg

Hvorfor singellivet ikke bekymrer meg

Det er mulig å sette all sin lit til Gud. Han har sin hånd over mitt liv.

4 min. ·

Mens jeg blar gjennom Pinterest, stopper jeg opp ved et interessant sitat: «Ikke bekymre deg hvis du er singel. Gud ser deg akkurat nå og tenker; Jeg sparer denne jenta for en spesiell person.» Det dukker opp et til: «Damer, legg hjertet ditt i Guds hender, og han vil legge det i hendene til en mann som han mener fortjener det.»

Dette får meg virkelig til å stoppe opp og tenke litt på hvor mange jenter og kvinner det er der ute som fortsatt venter på «den rette». Det går opp for meg at for mange kvinner dreier livet seg om denne ene tingen, helt fra de er små jenter av. Når de blir eldre ser de på mens vennene deres gifter seg og får barn, mens de selv forblir singel. Tanken kommer, «Hva skjer, Gud? Når blir det min tur?»

Jeg har vært gjennom nettopp det. Jeg vokste opp i et svært familieorientert miljø, og tenkte at jeg en dag også ville være kone og mor. Det var akkurat det jeg forventet av livet mitt. Gjennom tjueårene og inn i trettiårene så jeg på mens de fleste av mine venner la singellivet bak seg. Jeg så på da de begynte å få barn. Det hadde vært løgn å si at det aldri har påvirket meg.

Stol på Herren av hele ditt hjerte

Men jeg har fått hjelp fra disse ordene i Ordspråkene 3,5: «Sett din lit til Herren av hele ditt hjerte, og stol ikke på din forstand!» Når jeg tenker på fremtiden min, har jeg to alternativer. Jeg kan «stole på min forstand», og ha mange meninger om hvordan livet mitt bør være. Jeg kan sitte og vente på at Gud skal begynne å gjennomføre disse planene. Eller jeg kan si: «Gud, jeg legger hele mitt liv i dine hender. Jeg tror av hele mitt hjerte at det du har planlagt for meg er akkurat det beste for meg. Uansett hva livet bringer, stoler jeg på deg.»

Betyr dette at jeg aldri fristes til å være ensom? At jeg noen ganger, når jeg ser på andre kvinner på min alder med sine familier, ikke fristes til å ønske det samme? Slettes ikke. Men jeg har tro på Gud, som gir meg styrke til å fornekte disse tankene, disse fristelsene, og jeg har min skatt i himmelske ting heller enn de jordiske. (Matteus 6,19-20)

Filipperne kapittel 4 er full av utrolig oppmuntrende ord. «For jeg har lært å være fornøyd med det jeg har.» (Filipperne 4,11). Dette er noe jeg virkelig arbeider med i livet mitt. Om jeg er gift eller singel, rik eller fattig, opplever gode tider eller vanskelige tider, når jeg stoler helt på Gud, blir jeg fornøyd og tilfreds. I vers 6 skriver Paulus: «Vær ikke bekymret for noe.» Gud har sin hånd over det hele!

Livet er ikke kjedelig!

Og livet er ikke kjedelig! Når jeg gir meg selv helt til å tjene Gud bruker jeg min tid, energi og talenter for å velsigne andre, tjene i menigheten, gjøre livet godt for familien min og vennene mine, osv. Alt dette vil fylle opp mitt hjerte! Det naturlige instinktet til å stifte familie er der fortsatt, men jeg har ikke latt det ta overhånd. 

Jeg har opplevd at livet mitt er rikt og fullt når jeg tar det på denne måten, og virkelig gir helt opp alle andre tanker. Jeg trenger ikke å bekymre meg for fremtiden. «Min Gud skal etter sin rikdom fylle all deres trang i herlighet i Kristus Jesus.» (Vers 19) Jeg tror på det løftet! Og dette er et løfte for nå og i all evighet!

Dette er noen av mine favorittlinjer fra Herrens Veier, sangboka vår:

Det du sender på min fremtids vei,
Måler du i kjærlighet så nøye.
Men «i dag» – en gave  er fra deg.
For din plan i tro jeg vil meg bøye.

Så jeg trøster meg ikke med tomme ord om hvordan Gud venter på å gi meg en spesiell mann. Nei, min trøst er at Gud veileder hvert trinn av livet mitt. Uansett omstendigheter har Gud  planlagt det slik for å være det aller beste for meg. Og hvis jeg er trofast til å stole på ham hvert steg på veien, vil han gjøre klar en rik og evig belønning for meg. Det er absolutt en kamp, men det er det eneste som gir meg ro og fred i mitt hjerte. Og livet mitt er rikt og lykkelig!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.