Kjenn fiendens svakhet

Kjenn fiendens svakhet

Jakob skrev om denne fantastiske hemmeligheten som avslører Satans svakhet!

3 min. ·

«Vær edrue, våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke.» 1. Peter 5, 8.

Siden tidenes begynnelse har Satan lyktes veldig med å forårsake all slags sorg, lidelse og smerter over hele verden. Han gjør dette ved å lure folk til å tenke at de vil få tilfredshet og oppfyllelse ved å følge deres kjødelige lyster.

Han kommer som en lysets engel, men bare for å stjele, myrde og ødelegge (Johannes 10, 10). Han blir beskrevet som en bedrager, en morder, en løgner, listig, en stor drage og verdens hersker i dette mørket. I 1. Johannes 5, 19 leser vi: «Vi vet at vi er av Gud. Men hele verden ligger i det onde.»

Satan er altså et svært mektig vesen, for å si det mildt.

Likevel er det fullt ut mulig at jeg, en «vanlig» ung mann eller kvinne, kan beseire, overmanne og knuse Satan under mine føtter! Nøkkelen til å beseire et så mektig vesen, som har holdt hele verden under sin kontroll siden han bedro Eva i Edens hage, finnes i Jakob 4, 7: «Men stå djevelen imot, så skal han fly fra dere».

Jeg synes dette verset er en fantastisk og vidunderlig hemmelighet som avslører Satans svakhet!

Når jeg motstår Satan, ved å svare med et radikalt og kraftig «Nei!» til alle tanker og tilbøyeligheter som ikke er fra Gud, da mister han makten og flykter. Når jeg motstår Satan ved å forberede meg på kamp, ​​og ved å bevæpne meg med bibelvers som jeg tror på og vet at jeg kan stole på, da møter han sterk motstand og mister makt over meg og flykter (Efeserne 6, 11). Når jeg med Den Hellige Ånds kraft adlyder Åndens røst i det skjebnesvangre øyeblikket – da jeg blir fristet – mister Satan straks sin makt og jeg kan snu hele scenariet. Plutselig løper dette ekstremt mektige vesenet, som har innflytelse over hele verden, bort fra meg så fort han kan! Han vet at han ikke har noen sjanse!

Definisjonen av å «flykte» er å stikke av fra et sted der det er fare. Saken er at dette mektige vesenet, Satan, skjønner at det blir farlig når han møter en mann eller kvinne som motstår ham, og det er noe virkelig stort! For et våpen å ha til rådighet når vi tror dette verset og bruker det når han kommer og banker på!

Selvfølgelig vil Satan komme tilbake og prøve igjen. Men da møter han den samme motstanden gang på gang og flykter hver gang til han ikke gidder lenger, da han vet hva han vil møte.

Jeg er svært takknemlig for kraften vi får ved troen på Guds løfter og hvordan dette garanterer full seier i alle situasjoner! La oss alle tro på Guds ord med en enfoldig tro – den samme troen som den unge David hadde da han møtte kjempen Goliat, så vi kan alle si som han: «I dag skal Herren gi deg i min hånd, og jeg skal slå deg i hjel og skille hodet ditt fra kroppen.» 1. Samuel 17, 46.

Det er ikke rart at Satan flykter når han møter den slags tro!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.