La tålmodigheten føre til fullkommen gjerning

La tålmodigheten føre til fullkommen gjerning

Jeg må innrømme at det å be om tålmodighet aldri var tiltalende for meg. Det hørtes så passivt ut og jeg følte at det var handling jeg trengte.

2 min. ·

Jeg må innrømme at det å be om tålmodighet aldri var tiltalende for meg. Det hørtes så passivt ut og jeg følte at det var handling jeg trengte.

Livet er travelt for hjemmeværende småbarnsmødre. Selv om vi elsker barna våre kan tålmodigheten virkelig bli satt på prøve noen ganger. De små har uendelige krav som til tider går ut over tiden vår, kroppen og søvnen vår. Barna er syke, de får tenner som klør eller de går rett og slett igjennom en krevende alder.

Plutselig en dag innså jeg at jeg ikke hadde tålmodighet nok for denne jobben. Jeg må innrømme at det å be om tålmodighet aldri var tiltalende for meg. Det hørtes så passivt ut og jeg følte at det var handling jeg trengte. Ting måtte skje fort! Jeg måtte jo ta meg av barna mine, delegere arbeidsoppgaver, irettesette og veilede dem, men jeg hadde ikke tålmodighet og ble derfor fort irritert og sint.

I Jakob 1, 20 står det: «For manns vrede virker ikke det som er rett for Gud». Jeg visste at sinnet mitt ikke på noen måte bidro til å skape fred i hjemmet. Det var da jeg leste dette fantastiske verset: «Men tålmodigheten må føre til fullkommen gjerning, så dere kan være fullkomne og hele, og ikke komme til kort i noe» (Jakobs brev 1, 4).

Da begynte det å gå opp for meg. Hvis Gud virkelig mener det han sier her og jeg arbeider med å få større tålmodighet, da vil jeg bli fullkommen og hel og ikke mangle noe! For et løfte!

Jeg begynte å forstå hvor tiltrekkende tålmodighet er og jeg lengtet etter det på en måte jeg aldri hadde gjort før. Det ble et lys for meg at ved å arbeide på min tålmodighet ville jeg få alt jeg trengte til å hjelpe barna med å takle presset i hverdagen.

Jeg begynte å ta det mer med ro og være «snar til å høre, sen til å tale» (Jakobs brev 1, 19). Jeg forstod at å lytte til Gud burde være førsteprioritet for meg. Da kan han rettlede meg. Mine ord og handlinger vil ikke lenger gjennomsyres av egne ideer om hva som er rett og galt, og jeg blir enn mer salvet av ham.

Jeg er så takknemlig for å ha fått et nytt perspektiv på denne dyden som er tålmodighet. Det er fantastisk at vi kan få hjelp fra Guds ord midt i dagliglivet!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.