Marc Woerlen: Å beholde troen på Gud i møte med tragedie

I 2004 mistet Marc Woerlen hele familien i en tragisk brann. I dag møter vi en mann som står fast med en urokkelig tro, og med en historie å fortelle.

Sent på natten i november 2004, mens han var ute og reiste, mottok Marc Woerlen nyheter som ville ha ødelagt hvem som helst. Marc mistet sin kone og syv barn da hjemmet deres nær Pelham i Ontario i Canada brant ned.

Det var en ufattelig tragedie. Ikke bare var det ødeleggende for familie og venner, men det berørte også mennesker på hele det nordamerikanske kontinentet og over hele verden. Å miste ett familiemedlem er vanskelig nok for en person å håndtere, men å miste åtte er nesten umulig å fatte.

Det kan være lett å spørre hvor Gud er når man opplever en slik tragedie. Hvorfor tillater han noe slikt å skje? Er han virkelig der?

Men Marc klamret seg til sin tro på Gud og Guds ord, og i dag møter vi en mann som står fast med en urokkelig tro, og med en historie å fortelle.

Hvordan kom han seg gjennom de mørkeste dagene; hva ga ham styrke til å overvinne og fortsette etter at hele livet var blitt slått ut under ham? Hva ville han si til noen som trengte oppmuntring midt i sin egen tragedie?

«Det dreier seg ikke om at prøvelser skal være enkle. Det dreier seg om at Gud gir oss styrke til å seire. Han gir oss ikke noe som vi ikke kan bære, så lenge vi holder kontakten med ham. Det er vårt eneste håp. Utenfor det ville jeg ikke ha hatt noe håp. Alt jeg hadde var Guds ord.»

Hør Marc Woerlen snakke om sine kamper og sin tro i denne rørende og trostyrkende videoen.

Dette innlegget er tilgjengelig på

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.