Min aller beste venn!

Min aller beste venn!

Alle mennesker trenger gode venner, og mange vil hevde at det er helt nødvendig for å leve et godt liv.

4 min. ·

Alle mennesker trenger gode venner, og mange vil hevde at det er helt nødvendig for å leve et godt liv. En virkelig god venn er en man kan dele sine tanker, følelser, ønsker, håp og tro med. Man kan søke råd, hjelp og støtte i en vanskelig situasjon – en som alltid stiller opp og hjelper, selv der hvor andre svikter.

Jeg har en slik god venn. Denne vennen er en venn som har hjulpet meg mer enn noen annen venn kunne vært i stand til. I en periode var jeg i mange forhold og situasjoner hvor jeg kom til kort. Jeg ville så gjerne gjøre det som var rett og godt, men klarte det rett og slett ikke. Alt jeg prøvde på falt i fisk. Jeg fikk ikke til noen ting slik jeg ønsket det. Dette ble til en stor byrde og plage for meg. Jeg ville så gjerne gjøre det rette!

Min venn gjorde det først, for å vise meg veien

Min gode venn så hvordan jeg hadde det, og han fikk en sterk medfølelse og trang til å hjelpe meg. Han så at jeg så gjerne ville gjøre det som var rett. Nå hadde det seg slik at min venn visste hvordan dette skulle gjøres, så han bestemte seg for å gjøre det først, som et eksempel for meg, for å vise meg hvordan det skulle gjøres.

Som alltid når man skal lære bort noe, må den som skal lære bort fortelle den som skal lære noe, hvordan situasjonen og utgangspunktet virkelig er. Dette gjør han for at vennen skal bli oppmerksom på hvilke feil han gjør, slik at han kan gjøre det riktig og mestre de utfordringer han har. En god venn gjør dette fordi han er glad i sin venn og ønsker å hjelpe ham, og han gleder seg over hans fremgang!

Slik måtte også min bestevenn si meg mange sannhetens ord og sette lys på ting i livet mitt som ikke var så bra og fullkomment. Dette var naturligvis vondt for meg å se, men siden jeg ikke så noen annen utvei – jeg ønsket jo så veldig å lykkes med det jeg hadde satt meg fore – så måtte jeg bare innrømme at bestevennen min hadde rett. Han oppmuntret meg stadig, og jeg visste hele tiden at han var veldig glad i meg. Ved å erkjenne det han pekte på og samtidig høre på de råd han gav meg, viste det seg at jeg nå var i stand til å gjøre det jeg så gjerne ville!

Det er vel ganske unødvendig å si at dette gjorde at jeg ble veldig glad i, og takknemlig for min gode venn, til tross for alle de «ubehagelige sannheter» jeg fikk høre. Ja, jeg ble så glad i ham at jeg bestemte meg for at vi skulle være bestevenner resten av livet, og at jeg alltid ville høre på de råd han gav meg.

Han gir meg råd og hjelp hver dag

Jeg får fortsatt råd og hjelp fra denne gode vennen. Hver eneste dag gir han meg råd og hjelp for mine daglige forhold. Som før hender det at han må fortelle meg sannheter og sette lys på ubehagelige sider ved livet mitt. Siden jeg nå vet at han gjør dette kun for å hjelpe meg til å gjøre ting bedre og bedre, har jeg blitt raskere og mer ivrig til å innrømme at han har rett og å følge de råd han gir. Dette har gjort livet mitt mye mer interessant, rikt og givende enn før.

Lurer du på hvem denne bestevennen min er? Han heter Jesus Kristus, og han kan også bli din bestevenn og lære deg til hvordan du kan leve et godt og lykkelig liv her på jorden, slik at vi siden kan få være sammen med ham i all evighet. Hvis du er trøtt og lei av ditt gamle liv, og ønsker å leve lykkelig og glad hver dag, så hør på hans råd og ta imot hans hjelp! Jeg kan selv vitne om at han har hjulpet meg til et lykkelig liv, hvor hver dag er interessant, rik og givende! Og det beste av alt er at jeg har en fantastisk fremtid å se frem til, også etter at dette livet er slutt, sammen med min aller beste venn i en evig herlighet og glede!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.