Om ossKontakt
Lader

Tid for forandring

Hvordan kan du være en del av den største endringen i historien?

5 min. ·

Jesus kom for å innføre forandring; han kom for å styrte tyranniet som undertrykker denne jord. Vet du hvordan du kan være en del av dette utrolige arbeidet?

Du går nedover gaten en rolig kveld, ikke ulik alle andre kvelder. En avis flagrer forbi føttene mens det begynner å regne lett. Du drar opp hetten og fortsetter å gå. Tvers over gaten sitter en mann og tigger om småpenger. I det fjerne hører du sirener og et øyeblikk senere kjører en politibil ulende forbi. Torden buldrer og du fortsetter å gå.

Folk krangler utenfor butikker. Her avsluttes et forhold. Der mister en enslig mor sin jobb. Et annet sted i byen mister noen en formue på pengespill. Noen skriker. Noen gråter. De grådige politikere og forretningsmenn på toppen sprer korrupsjon som en røyktåke over det hele.

Verden holdes stramt ned under syndens undertrykkelse. Det er roten til alle problemer og hver tåre og hver lidelse på jorden. Overalt hvor du ser har all elendighet, nød, og urettferdighet sin rot i synden. Verden har blitt smittet. Og ettersom tiden går blir pletten mørkere og verre. Jesus profeterte om alt dette. (Se Matteus 24) Men hva er hans plan med det hele?

Å avsette roten til problemet

Virkelig forandring er på gang. Den begynte faktisk med Jesus Kristus selv, for nesten 2000 år siden. Den gangen fantes det også grådighet, kriminalitet, korrupsjon og elendighet. Israel led under Romerrikets tunge hånd. De håpet på en frelser. En som skulle komme og styrte det undertrykkende tyranniet og sette dem fri.

Ikke så mye forskjell fra våre dager, hvis man tenker på det. Det hadde vært fint om grådige selskaper, tyranniske regjeringer, terroristgrupper og andre onder ble kastet ned av en mektig, erobrende helt.

Men Jesus kom ikke for å behandle symptomene på såret. Han kom for å angripe roten på problemet. Han kom ikke for å avsette denne verdens herskere. Han kom for å beseire selve synden. (1. Johannes 3,8)

Og det er akkurat det han gjorde. Da Jesus levde sitt liv i fullkommen seier over all synd styrtet han tyrannen Satan og viste verden en gang for alle at menneskeheten ikke trenger å være i trelldom under ham. Revolusjonen begynte rolig, i Jesu tidlige liv, og ble gjennomført i ydmykhet og enkelhet. Jesus beseiret Satan da han daglig valgte å si «nei» til synd og nektet å bøye seg for Satan. Bibelen kaller dette å «lide i kjødet». (1. Peter 4,1) Selv når han var døende på korset, i smerte og ydmykelse, syndet han ikke. Han beviste for verden at Satan ikke lenger har absolutt herredømme.

Styrte tyrannen

Det er fienden vi bekjemper.

Vår krig er ikke mot menneskelige tyranner og politikere og syndere i denne tiden. De er bare et symptom på det større problemet. (Efeserne 6,12) Roten til problemet er selve synden, og det er målet for Jesu verk; forandringen som han kom for å innføre. Han vil utrydde synden.

Hans disipler tar derfor opp sitt kors. De fornekter sin egenvilje. De slår til fienden ved å ta enhver tanke til fange, ved å nekte å være enig med synden som frister dem. (Kolosserne 3,5)

Disiplene velger å reagere med ydmykhet når de tar feil. De velger å velsigne når de er forurettet. De velger å gi når de selv er i nød.

Når grådighet, sinne, angst, stolthet, misunnelse, urenhet, og alle andre synder prøver å komme inn i deres hjerter, avviser disipler dem. De døder disse tankene. De nekter å være enig med de syndige tankene. De velger å kjempe! De velger å innføre en overveldende forandring!

Jesus på tronen

Målet med denne relativt skjulte, men mektige bevegelsen er å sette Jesus på jordens trone. Når Satan, denne verdens fyrste, har blitt beseiret i kamp etter kamp, når Jesu følgere har grundig fordømt Satans makt på alle områder, så bestemmer Gud at «nå er det nok». Da tar Satans regime slutt. Gud gir Jesus ansvaret for jorden. (Åpenbaringen 19,11)

Dette er Kristi gjenkomst, og tusenårsriket begynner, tusen år med fred, glede og harmoni på jorden. (Les mer om tusenårsriket her.)!

Med Jesus på tronen og djevelens tjenere forvist kan fred og rettferdighet spre seg på jorden. Syndens plett krymper og skrumper inn ettersom lyset bryter gjennom mørket og helbredelsen begynner. Nå som Jesu disipler har erobret syndens rot i seg selv er det på tide å begynne å rydde opp symptomene.

De menneskene som valgte å tjene Jesus stiller seg da opp foran disse diktatorer og disse korrupte politikere og grådige forretningsmenn som undertrykker og misbruker folk, og styrter disse mindre tyranner ned! De har makten og myndigheten som må til fordi de allerede har erobret den store tyrannen, synden, i seg selv.

Og når du går nedover gaten og ser all den smerten og elendigheten rundt deg, og regnskyene blir mørkere over deg, kan du lurer på hvordan alt dette kan rettes. Men svaret ligger i kulminasjonen av dette mektige men skjulte verk: Jesu gjenkomst. Da blir alt bra. Mannen på andre siden av gaten trenger da ikke lenger å tigge for pengene. Skrik og krangel opphører. Rettferdighet regjerer, og undertrykkelse er noe fra fortiden! Det blir ingen flere tårer og ikke mer lidelse.

Vil du være med å velte syndens tyrann?

Kanskje er du interessert i

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforsker hvordan Guds ord utfordrer oss og gjør oss i stand til å leve 100 % etter hans vilje, så vi ikke lenger trenger å falle i synd, men kan komme til et liv i seier.
Lær mer om AktivKristendom
Følg oss
Eksklusivt innhold
Lader
Kopiering av materiale fra Brunstad Christian Church sin nettside for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.