Tilbake på skolebenken

Tilbake på skolebenken

Har du tenkt over hvor verdifulle skoledagene dine er? Det er kanskje vanskelig å se det store bildet når du hver dag befinner deg på det samme stedet, med de samme menneskene, fem dager i uken!

3 min. ·

Har du tenkt over hvor verdifulle skoledagene dine er? Det er kanskje vanskelig å se det store bildet når du hver dag befinner deg på det samme stedet, med de samme menneskene, fem dager i uken!

September kom overraskende fort i år, og for de aller fleste tenåringer er det ensbetydende med skolestart. Det er vanligvis blandede følelser rundt dette; tanker om lekser og stress etter en bekymringsløs sommer, men også om de trygge og behagelige rutinene og gleden over å treffe igjen venner.

Har du tenkt over hvor verdifulle disse skoledagene er? Det er kanskje vanskelig å se det store bildet når du hver dag befinner deg på det samme stedet, med de samme menneskene, fem dager i uken!

Du tar beslutninger; du lærer å sosialisere deg, hva som er akseptabelt, hva som er greit og hva som ikke er greit. Du finner ut hva du er god på, og hva du liker å gjøre. Du blir selvstendig, og lærer hvordan du skal bruke penger på en fornuftig måte. Kanskje lærer du å stå på for deg selv, eller for noen andre. Utdannelsen du får gjør deg i stand til å møte resten av livet.

Skolen er også en mulighet til å bli kjent med Gud. Hver dag blir hver og en av oss fristet til å synde. Når du tenker over det, så er fristelser bare valg—det føles kanskje ikke som om du har et valg, kanskje føles det bare som et stort sammensurium av følelser! Men når vi ser tilbake på fristelsen i etterkant, vet vi at det var et øyeblikk der vi kunne velge å gi etter eller stå imot. Vi hadde et valg.

Gud er med deg

Det er i disse øyeblikkene at vi trenger Guds hjelp til å si «nei». Et bibelvers som passer perfekt for disse skoletider, er 2. Krønikebok 16, 9: «For Herrens øyne farer over hele jorden for kraftig å støtte dem som er helt for ham i sitt hjerte.» Tenk på det! Blant millioner av mennesker ser Gud akkurat deg, og når du ønsker å gjøre det rette, når du vil velge å ikke synde, vil han gi deg all den kraften du trenger for å overvinne fristelsen.

Jo mer du får erfare dette, dess mer vil du få smake seier, og dess mer vil du lære å kjenne Gud. Du vil se at han alltid er der når du trenger ham, og hvis du velger å si «nei» til fristelsene, så er han klar til å hjelpe deg med det valget.

Det å bli kjent med Gud på denne måten er den mest dyrebare leksen du kan lære på her på jorden. Det vil klargjøre deg for livet og gi deg et fast fundament.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.