Tre grunner til å glede seg til fremtiden!

Tre grunner til å glede seg til fremtiden!

Tanken på hva som skal skje med meg i fremtiden kan fort vekke helt unødvendige bekymringer. Jeg vet hvorfor jeg ikke trenger å grue meg til noe i tiden som kommer!

Jeg har funnet tre grunner til å være trygg på og takknemlig for året som kommer og tiden jeg går i møte!

1) Jeg har Guds ord! 

Alarmen ringer, men øynene nekter å åpne seg. Det er mandags morgen og jeg tenker på hvordan denne uken skal bli. Magen knytter seg litt ved tanken på dagene jeg har foran meg.

Så blir jeg igjen minnet om det jeg har blitt minnet om så mange ganger før, og jeg åpner øynene. Ved siden av meg ligger bibelen min. Min trygghet for dagen og uken som kommer. Og alle ukene resten av mitt liv. Tror jeg på å leve etter disse ordene, får jeg tro og kraft inn i mitt hjerte, og makt til å seire over alt som gjør meg nedbrutt og ulykkelig. Hver dag. Alt jeg trenger av trøst og hjelp, og alt jeg trenger for å bli fullkommen, det finner jeg i denne boken.

Jeg tenker på Jesus som levde av disse ordene da han var menneske som meg. Det var hans mat å gjøre Guds vilje. Jeg må bruke muligheten jeg har i dag til å følge i hans fotspor. Jeg leser noen linjer i Bibelen og får mot til å starte dagen, med en sterk overbevisning om Guds vilje med den.

2) Jeg har en bror!

Arbeidsdagen er ferdig. Jeg kjenner meg sliten og må nesten knipe munnen igjen for at ikke irritasjon og utålmodighet skal komme ut av den.

«Kom til meg alle dere som strever og har tungt å bære», sier Jesus. (Matt. 11, 28.) Kan jeg bare helt enkelt be til ham på vei hjem fra jobb? Ja, for han sier selv at han har medlidenhet med meg og mine skrøpeligheter. Han har selv vært i samme situasjon da han levde her på jorden.

Jeg kan følge i hans fotspor, han som «ikke skjelte igjen når han ble utskjelt og ikke truet når han led». Han som vil være min bror og hjelpe meg hver dag, så jeg aldri gir etter for det onde.

3) Jeg har himmelen inne i meg!

Kvelden kommer. Jeg tenker over dagen jeg har lagt bak meg. Hverdagen er travel og det er mye som skal ordnes i dagene som kommer. Men jeg kan la være å bekymre meg.

«Søk først Guds rike og hans rettferdighet»! (Matt. 6, 33) Det er det tryggeste jeg kan gjøre. Guds rike består jo av rettferdighet, glede og fred i Den Hellige Ånd. I himmelen er det en enorm kjærlighet og et håp for meg og min fremtid. Jeg tenker over hvor heldig jeg kan være, som kan ha dette evige og urokkelige inne i meg, midt i en stressende hverdag.

Himmelen kan fylle hjertet mitt og stråle ut ifra meg hver dag, og da er det vel ingenting å frykte for i tiden jeg går i møte?

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.