Et tips for å bli mye lykkeligere!

Et tips for å bli mye lykkeligere!

Å glede seg med de som gleder seg er lettere sagt enn gjort. Men tenk hvor mye min egen glede vil øke!

3 min. ·

«Gled dere med de glade …» Romerne 12,15. Dette Guds ord strider direkte mot min menneskelige natur. Min naturlige reaksjon når jeg ser at noe bra skjer med andre er å være misunnelig, og så klage og synes synd på meg selv. Hvorfor har jeg ikke det som vennen min har? Fortjener ikke jeg også noe godt? Kanskje er jeg bare ikke verdt det. Det er bare ikke rettferdig.» Selv om jeg ikke sier det høyt, er det i tankene og i min ånd. Da er jeg absolutt ikke fornøyd.

Så hva kan jeg gjøre med dette? Må jeg fortsette i det? Den gode nyheten er at jeg kan være helt fri fra slike tanker! Når disse mørke skyene av misunnelige og egoistiske tanker begynner å bevege seg i min retning som en menneskelig reaksjon på noe jeg har sett eller hørt, må jeg dømme dem og innse hva de virkelig er: fristelser til å synde! Da kan jeg hate dem, og jeg kan ganske enkelt si: «Nei! Jeg kommer ikke til å gi etter for slike tanker og tro på dem! De er ikke i henhold til Guds ord. Og de gjør meg heller ikke lykkelig. Hvorfor vill jeg da la dem bo i tankene mine?»

Og etter at jeg har sagt nei, har jeg også noen kraftige våpen for å drive disse tankene langt borte. Jeg kan be til Jesus: «Hjelp meg og ikke gi etter for disse tankene!» Hvor tilsynelatende rimelige, berettigede eller sanne de kan virke etter min menneskelige fornuft, er Jesus en mektig hjelper når jeg trenger det. (Hebreerne 4,15-16.) Gud hjelper meg også å seire ved å gi meg sitt ord. «Gled dere med de glade …» Romerne 12,15. «Kjærligheten misunner ikke.» 1. Korinter 13,4. «La deres ferd være fri for pengekjærhet, så dere er fornøyd med det dere har.» Hebreerne 13,5. Så lenge jeg holder fast ved slike ord og fortsetter å kjempe mot disse tankene, har tankene ingen makt over meg!

Les mer her: Hvordan tar jeg enhver tanke til fange?

Guds ord gir meg også kraft til å vende tankene mine mot det gode og bort fra egoismen i min menneskelige natur. Jeg kan velge å takke Gud for vennene mine og hvordan han har velsignet dem. I mitt hjerte elsker jeg dem, og jeg vil ikke at noe skal komme i veien for det! Jeg hørte en gang at det er umulig å tenke negativt om noen du ber for. Jeg tror det samme er tilfelle her – jeg kan ikke være misunnelig på noen hvis jeg ber for dem! Jeg kan også takke Gud for alt han har gitt meg. Hvis jeg tenker litt tilbake, er det tydelig at han virkelig har omsorg for meg, følger med i detaljene i livet mitt og gir meg nøyaktig det jeg trenger for å bli frelst, som er mitt dypeste ønske. Jeg har uten tvil all grunn til å være full av takknemlighet og drive alle misfornøyde tanker langt borte!

Etter hvert mister fristelsen sin kraft og jeg har beholdt min glede. Hvis jeg fortsetter i denne kampen, blir det lettere og lettere å glede seg med de glade. Etter hvert som tiden går, begynner det å bli naturlig. Hvis jeg bare gleder meg når noe godt skjer med meg, og så mister gleden når noe godt skjer med noen andre, så har jeg veldig liten glede i livet. Men hvis jeg kan glede meg med alle de glade – bare tenk hvor mye mer glede det blir! Og hvor mye lykkeligere jeg blir!

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.