Hvem kan se Jesus?

Hvem kan se Jesus?

Jesus sa at bare noen få vil kunne se ham. Er du blant de få?

4 min. ·

Jesus sa til sine disipler: «Ennå en liten stund, og verden ser meg ikke lenger. Men dere ser meg, for jeg lever, og dere skal leve.» Johannes 14,19.

Hvem kan se Jesus?

Jesus kunne ha vist seg selv for alle mennesker ved bare å dukke opp ved døren og gjøre mirakler for dem. Men det er ikke slik Gud har ment det å være. I stedet har han gjort det slik at det er bare de som lever med Jesus og lar ham bo i hjertet som kan se ham.

Det er en enorm forskjell mellom verdens ånd og Guds Ånd. Satan er denne verdens gud, og det er han som styrer verdens ånd. Denne ånden støttes av ondskapens åndehær. Så lenge en person er i verdens ånd, så har han som er denne verdens gud, blendet øynene til vedkommende. Derfor kan de ikke se eller forstå lyset fra evangeliet.

Guds Ånd er i både Faderen og Sønnen. De som ikke kjenner Faderen, kjenner heller ikke Gud. (Efeserne 6,12; 2. Korinter 4: 3-4; Johannes 14: 7.)

Les mer om verdens ånd her: 6 spørsmål om tidsånden i verden

Jesus banker på døren

Fordi Jesu Ånd er den stikk motsatte av verdens ånd, vil de som er i verdens ånd aldri kunne forstå Jesu Ånd. Jesus står ved døren og banker. (Åpenbaringen 3:20.) Men på det bare én dørhåndtak på døren, og den er på innsiden. Så han kommer ikke inn med mindre du slipper ham inn. Du må ville det. Han vil ikke ha slaver. Han vil ikke ha noen andre enn de som er Gud den allmektiges sønner og døtre. De som har en indre lengsel og som er blitt kalt til å leve dette livet før verdens grunnvoll ble lagt. De åpner døren slik at han kan komme inn. De kjenner at det er det de vil ha i livet sitt.

Hvis du er lei av verden, lei av alt den kan tilby deg, og du opplever at det hele bare er mange sprukne brønner der giftig vann kommer inn og forgifter deg og ødelegger livet ditt – hvis du er lei av det, så åpne døren! Jesus står der og roper ut: «Om noen tørster, han komme til meg og drikke! Den som tror på meg, som Skriften har sagt, fra hans indre skal det flyte strømmer av levende vann. Men det vannet jeg vil gi ham, blir i ham en kilde med vann som veller fram til evig liv.» Kilden er Jesus, og når den kilden kommer inn i oss, får vi den samme Ånden og det samme livet. (Johannes 7,37-38; Johannes 4,14.)

Vi kan være sammen med Jesus i evighet!

Da blir vi virksomme i alt som er godt. Så er det en total transformasjon som skjer i livet vårt. Vi blir en ny person. Alt blir nytt. Vi drikker av den fontenen som er krystallklar og som kommer fra Guds og lammets trone. Det kommer inn i oss, og alt annet som er urent går i hans død. Da er det som kommer ut av oss krystallklart for mennesker. De ser et liv i Kristus; de ser sann kristendom. Det er en enorm herlighet.

Jesus sa: «Ennå en liten stund, og verden ser meg ikke lenger.» Men til disiplene sine sa han: «Men dere ser meg, for jeg lever, og dere skal leve.» Johannes 14,19. Så de som ser Jesus er de som er i samme Ånd og som har samme lengsel. De skal se ham og være sammen med ham for alltid. Men de andre ser ham aldri igjen. Det vil være et svært klart skille. Og det er et ekstremt klart skille mellom de som er i verdens ånd og de som er i Guds Ånd her i livet. Ære være Gud for det.

Denne artikkelen er basert på et foredrag holdt av Kåre J. Smith den 24. januar 2020.

Hvis ikke annet er angitt, er siterte bibelvers hentet fra «Bibelen – Den Hellige Skrift i revidert utgave, 2007» (NB 88/07), utgitt av Norsk Bibel.